22 maj, 2014

Festival i Västerås inviger ny scen

Västerås Cityfestival inviger ”Västeråsscenen” som kommer placeras på Fiskartorget där lokala band premieras. Festivalen fyller på med en artist till Mimerscenen där det lokala stjärnskottet Victor & Natten spelar på lördagen. Vid Stora Torget är succén från förra året tillbaka; Awake Me Up.

”Västeråsscenen” är ett nytt tillskott bland alla scener som festivalen har. På denna scen kommer lokala band att uppträda mellan andra och tredje akten på Mimerscenen. I dag presenteras de två rockbanden Heroic och The Diverse, som är två av tre artister som är klara på den aktuella scenen. Oscar från Heroic kommer även vara med på Mimerscenen under DJ-akten där DJ Amin Violin & Edi Sax med vänner spelar.

– Vi vill lyfta det lokala ännu mer och kommer därför premiera den nya scenen, säger Alf Westerdahl, evenemangsansvarig Västerås & Co.

Festivalprogrammet fylls på med det lokala stjärnskottet Victor & Natten där låten ”Svin på Rutin” klättrat sig upp på singellistan och spelas även flitigt på radio.

– Tanken från början var att Victor & Natten skulle spela på ”Västeråsscenen” men med starka framgångar med låten ”Svin på Rutin” väljer vi att sätta artisten på Mimerscenen, säger Alf Westerdahl, evenemangsansvarig Västerås & Co. Kan det vara årets sommarplåga?

Succén med kultur- och utbildningsprojektet Awake Me Up är tillbaka och uppträder på flera platser under festivalens dagar. På lördag kvällen har de en stor uppvisning på Stora Torget med temat FN:s deklaration om mänskliga rättigheterna med fokus på kvinnor. Awake Me Up jobbar för att främja samarbeten i Västmanlands kulturliv genom att sammanföra västmanlänningar med varandra i en spektakulär föreställning.

Västerås Cityfestival har för andra året i rad blivit godkänd som ett miljömärkt event.

– Vi är mycket stolta över att festivalen än en gång visar att miljötänket betonas i arbetet. Det är många instanser inblandade och vi är glada över alla som bidrar till detta, säger Annika Nehrer, projektledare Västerås Cityfestival.

Sedan tidigare är Linnea Henriksson, Looptroop Rockers, John de Sohn, Hoffmaestro, Timbuktu & Damn!, Dimitri Vangelis & Wyman och Amin Violin & Edi Sax med vänner klara för Mimerscenen på Västerås Cityfestival.

Biljettinfo

Förköpsbiljetter till Fiskartorget: 50 kr/dag + 10 kr i serviceavgift.

Förköp av festivalpass, som gäller alla tre dagar: 150 kr + 20 kr i serviceavgift. Vid entrén kostar biljetten 100 kr. Biljetterna finns att köpa på Västerås Turistbyrå, Västmanlands Teater och på ticnet.se.

För mer information och ständiga uppdateringar se hemsidan och vår Facebooksida: vasterascityfestival.se/, www.facebook.com/VasterasCityfestival