8 maj, 2014

Chopi Chopi vald till årets superyacht i världen

Det italienska yachtvarvet CRN har fått den allra finaste utmärkelse ”Judges Commendation” för sitt bygge M/Y Chopi Chopi. Båten är en 80 m superyacht som vid ”The World Superyachts Awards” 3 maj belönades som bästa bygge. CRN är en del av Ferretti Group och specialiserar sig på helt kundbyggda megayachter i stål och aluminium i storlek från 40 till 90 m.

”The World Superyachts Awards” organiseras av förlagsgruppen Boat International Media. Den är till för at lyfta fram större motoryachter på 2 000 ton och däröver. Det här årets ceremoni hölls vid National Maritime Museum i Amsterdam med deltagare från hela världen.

Bakom Chopi Chopi, som har fått stor uppmärksamhet i internationella yachttidningar, CRN i samarbete med arkitektfirman Zuccon International Project och Laura Sessa, son har varit ansvarig för styling och koncept.

Chopi Chopi är med sina 80 m den största megayacht som har byggts hos CRN och en av de största någonsin i Italien, som är ett av världens största länder för megayachter. Yachten är som en enda stor utställning av italiensk design och hantverk. Hon är helt och hållet konstruerad vid CRN i Ancona. Chopi Chopi är byggd i stål och aluminium med sex däck för upp till tolv gäster i sex sviter, 30 personers besättning (!) och nio personer i ytterligare servicebesättning.

Yachten är konstruerad och designad som ett ”hus” med all lyx man kan tänka sig och mer därtill.