29 april, 2014

Garmin GNX – ny marin instrumentserie

Garmin presenterar nu GNX 20 och GNX 21 – de senaste tillskotten i Garmins marina segment. Instrumenten är optimala för både segel- och motorbåt med sina helt anpassningsbara displayer och låga strömförbrukning.

– Nya GNX 20 och 21 visar inte bara all viktig data på ett tydligt sätt, utan de gör det dessutom med extremt låg strömförbrukning, säger Dan Bartel, försäljningschef på Garmin International.

– Oavsett om du navigerar på dagen eller njuter av en nattlig kryssning, ger dessa nya instrument dig all information du behöver på ett tydligt och effektivt sätt.

GNX 20 och GNX 21 har båda en 4-tums, monokrom skärm som kan visa fler än 50 marina parametrar inklusive djup, fart, vind, och navigationsdata. GNX 20 har svarta siffror på vit bakgrund, och GNX 21 har vita siffror på svart bakgrund. Båda ger hög kontrast och synlighet oavsett ljusförhållanden. Om en annan färg än vitt önskas kan displayen skräddarsys med hjälp av flera andra färger: röd, orange, gul, grön, blå eller lila. Utifrån dessa kan du också skapa en anpassad färg för optimal visning.

Med helt anpassningsbara användarprofiler kan du på GNX 20 och GNX 21 välja hur informationen ska presenteras och visa enkla, dubbla, eller trippla funktioner eller en dedikerad mätare med graf. Och för en riktigt stilig montering kan GNX 20 och GNX 21 antingen flat- eller flush-monteras.

GNX 20 och GNX 21 har en extremt låg strömförbrukning. Utan bakgrundsbelysning drar de 350mW och på natten med lite bakgrundsbelysning på drar den 400mW. Detta ger dig mer tid på vattnet utan att du behöver köra båtens motor eller ladda med annan energi.

GNX 20 och GNX 21 har en Autoscroll-funktion så att du kan se all data utan att behöva trycka på några knappar. Layouten kan anpassas för att växla vy vid olika tidsintervaller plus att ett och samma instrument på så vis får flera användningsområden.

GNX 20 och GNX 21 beräknas finnas tillgängliga i juni 2014 till ett rekommenderat cirkapris på 3 899 kr- respektive 4 299 kr.

Info: www.garmin.se