7 april, 2014

Helly Hansen vinner Red Dot Design utmärkelse

Den norskbaserade sjöklädestillverkaren Helly Hansen har tilldelats det prestigefyllda Red Dot design priset för sin Spectrum vinterjacka som släpps nästa vintersäsong. Red Dot design priset är ett stort och eftertraktad internationellt produktdesign pris som hålls av Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen, Tyskland.

Sedan 1955 har designers och producenter ansökt till priset där vinnarna blir presenterade en gång per år på The Red Dot gala. Syftet med priset är att premiera framstående designkvalitet och trendsättare.

Helly Hansens maximalt utrustade Spectrum vinterjacka blev uppmärksammad av Red Dot panelen för dess design att fungera och prestera i flertalet olika snöförhållanden. Jackan är designad med den prisvinnande H2FlowT teknologin som justerar temperatur med laserskuren ventilation som garanterar kontinuerligt luftflöde. Spectrum jackan är byggd med dynamiskt Helly Tech® stretch tyg som ger exceptionell komfort och rörelse samtidigt som PrimaLoft® Black insulation utrustar jackan med värme. Pris 4 500 kr.

Helly Hansen, grundat i Norge 1877, har utvecklat sina kläder genom en blandning av skandinavisk design och baseras på kunskap och erfarenhet från levnad i några av världens hårdaste miljöer. Helly Hansen är idag den officiella klädpartnern för över 60 skidorter och bergsguidande verksamheter och har utrustat mer än 33,000 bergproffs. Märkets ytterkläder, baslager, sportkläder och skor för vinter- utomhus- och vattensport säljs i över 40 länder världen över.