2 april, 2014

Nya bilder på Marell Boats sportbåt i aluminium

Nu har vi fått fler bilder på den nya svenska sportbåten i aluminium. Företaget bakom den heter Marell Boats och det satsar på att göra något annorlunda och bra.

Att marknadsandelarna för aluminiumbåtar växer snabbt i Sverige är det nog ingen som har missat. Men ännu är det en lång bit kvar till USA-marknaden, där minst 30 procent av motorbåtarna är byggda i det oömma och återanvändningsbara materialet.

Marell 650 SC är byggd för att tåla hård sjö, men är trots det en riktig bowrider. Skrovet är relativt högt med en hög bog, som gör att den tar sjön mjukt utan att vatten sprutar in i båten.

Båtens skrov har ett 21-graders V i aktern, vilket bör ge en fin och mjuk gång. Med en 175 hk utombordsmotor gör båten 44 knop.

Marell Boats vill vara innovativa och tänker lite utanför det traditionella.

– Med vår långa erfarenhet inom båtracing och framför allt båtbyggnationer och konstruktioner inom aluminium så har vi försökt att skapa en båt som folk lägger märke till. Vi har vågat gå lite längre med våra linjer på båten, säger Patrik Söderholm på Marell Boats.

– För att kunna komma in på den allt tuffare marknaden eller fånga kunders intresse måste vi närma oss plastbåtars design och linjer. Där har vi försökt att gå lite längre än traditionella aluminiumbåtar. Vi ville ha en så ren båt som möjligt, det skapar mer utrymme för design.

– Till en början tycks det se ut som vilken aluminiumbåt som helst. Men börjar man titta på våra innovativa lösningar på båten så ser man att vi har lagt stor vikt på användandet av båten! Till exempel det stora akterdäcket är ju helt oslagbart vid tilläggning, tankning eller bara sitta på plattformen när man badat!

Marell har bland annat nedsänkt relingsräcke som inte är i vägen när man går ombord på båten. Relingen blir istället en slät stor yta att sätta foten på.

– Vi har även valt att använda en större ruta, varför ha en liten glugg att titta genom när man kan använda en större ruta! vi har ett riktigt bra vindskydd till passagerare i baksätet också, säger Patrik Söderholm.

Info: www.marellboats.se

Kommentarer

Bertil W. 21:21:07 2014-04-02

Väldigt många båtar i aluminium på årets mässa i Älvsjö kan var början på slutet för en övervärderad trend.
Året runt egenskaperna övervärderade, aluminium åldras och blir skörare.
bäst är väl att de grovt till yxade båtarna går att smälta ner!

G. 21:38:41 2014-04-04

Bertil om aluminiumbåtar är felyggda med felaktig aluminium med felaktig eldragning blir dom spröda… En aluminiumbåt som är byggd i rätt kvalitet på aluminium byggd på spant och stringers på rätt sätt med korrekt dragen el håller!
Jag har äger en 50knops båt från denna tillverkare som jag haft i 16 år som gått många timmar året runt hårt i ur och skur och skrovet är fortfarande som nytt… Jag kan varmt rekommendera denna tillverkare som håller mycket hög klass på sina jobb.