1 april, 2014

Billiga och enkla smartphones från Kina

Företaget Perifa lanserar en serie mobiltelefoner under varumärket Doogee på den svenska marknaden. Det är enkla och billiga telefoner, tillverkade av ett relativt okänt företag.

Pressmeddelande:

Doogee tillverkas av KVD international i Kina, en koncern som tillverkar två miljoner mobiltelefoner per år. Den tillverkar både åt andra leverantörer, OEM och ODM, och under eget varumärke Doogee. All utveckling och tillverkning sker i egna fabriker och med egen personal.

I introduktionen lanseras tre modeller i olika prislägen, där samtliga har plats för dubbla SIM kort.
Priserna ligger på väsentligt lägre nivåer än för de flesta smartphones på marknaden idag och ger kunderna nya möjligheter att byta abonnemang och telefon fritt utan att behöva binda sig i två år med högre kostnader. Samtliga modeller är olåsta och kan användas med valfri operatör.
Priserna sträcker sig från under tusenlappen upp till 2.000:- kr.
Samtliga har löstagbart batteri och plats för dubbla simkort. De har även Google Play och svenska menyer förinstallerade.

Telefonerna kommer i ett första skede endast att säljas via internet och från www.perifa.se

Flaggskeppet – Doogee Turbo, har en quadcore, fyrkärnig, processor, 5” skärm, extremt tunn design och väger endast 138g med batteri. Android 4.2.9 är installerat med Google play och svenska menyer. Den använder sig av den senaste OGS displayen där touchfunktionen är integrerad i glaset vilket gör att man klarar sig med enkelglas, vilket blir ljusstarkare, lättare och energisnålare. 8 Mp kamera som kan interpoleras up till 13 Mp med panorama, HDR och många redigeringsmöjligheter. Android 4.2.9 är operativet på denna modell. Pris 1.995:- kr.

Doogee Voyager, har också 5” skärm men en dualcore, dubbelkärnig, processor och 5 Mp kamera. Även denna har plats för dubbla SIM-kort med samtidig passning och möjlighet att utöka minnet till 32Gb med ett minneskort. Utbytbart stort 2500 mAh batteri och flera funktioner som inbyggd router gör denna smartphone till en av marknadens mest prisvärda! Pris 995:- kr.

Doogee Titan, passar för den aktive. Den är extra skyddad mot stötar och vatten och klarar betydligt bättre en hårdare användning, vare sig det är i arbetslivet eller på fritiden. Skärmen är 4 tum och den använder en dubbelkärnig processor, dualcore. Även Titan har plats för dubbla SIM-kort, perfekt för att skilja på arbete och privatliv utan att behöva använda två telefoner. Pris 1.295:- kr

Ytterligare modeller kommer att lanseras under april månad.