31 mars, 2014

Första bilderna på nya Princess 35M

Engelska Princess Yachts har nu släppt de allra första bilderna på sin kommande modell Princess 35M. Designteamet för Princess M Class har släppt de renderingar ni ser här intill på denna modell som ska lanseras 2015.

Enligt Princess blir den nya båten en elegant skapelse med samma sofistikerade stil som på en superyacht. Designen ska bli något alldeles extra och en vidareutveckling från den framgångsrika modellen 40M, som också är Princess flaggskepp.

Bland nyheterna märks att Princess har satsat ännu mer än tidigare på ”sömlös” design, där ytor flyter in i varandra tack vare nya metoder och ny teknik. Båten utrustas med all tänkbar lyx och flera däck där ägare och gäster kan ha kul.

Enligt företaget blir båtens flybridge lika stor som på en betydligt större yacht. Av bilderna framgår att flybridge har en ganska originell design med varierade ytor för olika användningsområden.

I aktern finns den numera vanliga sänkbara plattformen som kan användas till att sjösätta tenderbåtar med. På Princess 35M klarar plattformen av en extra båt på hela 5,65 m längd.

Interiören är designad för att skapa maximal rymd. Båten har ett tonnage på cirka 245 ton, vilket gör att den har full bärighet för flera olika layouter med bland annat en stor ägarkabin på huvuddäck.
Kunden till den första båten är, enligt Princess, en mycket erfaren yachtsman som har jobbat i samarbete med Princess Design Team för att ta fram den nya modellen. Bland hans önskemål finns en stor flybridge med matplats för upp till tolv personer, bar och gott om sittplatser.

Nya 35M är planerad för lansering under 2015.

Info: http://www.princessyachts.com/index.html