27 mars, 2014

Ny tuff svensk sportbåt i aluminium

Ännu ett svenskt företag satsar på att bygga robusta och snabba motorbåtar i aluminium. Det är Marell boats, som fanns med på båtmässan Allt för sjön i Stockholm med sin nya bowrider Marell 650 SC.

Att marknadsandelarna för aluminiumbåtar växer snabbt i Sverige är det nog ingen som har missat. Men ännu är det en lång bit kvar till USA-marknaden, där minst 30 procent av motorbåtarna är byggda i det oömma och återanvändningsbara materialet.

Marell säger till norska Båtmagasinet.no att de vill gå sin egen väg:

– Vi har försökt att hitta en egen nisch som ska vara vårt varumärke. Vi är innovativa och tänker utanför den traditionella båtdesignen. Vi vill vara funktionella och framför allt ha vackra och rena linjer, säger företagets grundare Linus Söderholm till Båtmagasinet.

Marell 650 SC är byggd för att tåla hård sjö, men är trots det en riktig bowrider. Skrovet är relativt högt med en hög bog, som gör att den tar sjön mjukt utan att vatten sprutar in i båten.

Båtens skrov har ett 21-graders V i aktern, vilket bör ge en fin och mjuk gång. Med en 175 hk utombordsmotor gör båten 44 knop.