27 mars, 2014

Ny form och utökat innehåll i nya Båtliv med SSF-sidor

Nummer 2 av Båtliv, som skickas ut till alla våra 141 300 prenumeranter den här veckan, innebär ett generationsskifte för tidningen. Sedan starten 1983 har Båtliv stått för nyheter om båtar och båtliv. Vi har rapporterat om båtpolitik och båtorganisationernas – främst Svenska Båtunionens – viktiga arbete.

Från och med det här numret utökar vi innehållet med flera sidor information från Svenska Båtunionens systerorganisation Svenska Seglarförbundet. Vi välkomnar också Robert Aschberg som ny krönikör

Alla våra läsare kommer att känna igen innehållet i Båtliv. Tidningen blandar fakta om båtar och båtlivet med härliga reportage från både båtklubbar och smultronställen runt om i landet.

Den här gången blir det extra mycket segling i tidningen eftersom vi utökar med information från Svenska Seglarförbundet. Först under en testperiod på tre nummer och därefter kanske en fortsättning.

Totalt får därmed över 143 000 båtägare Båtliv direkt hem i brevlådan. Vår TS-kontrollerade upplaga är 141 300 ex (2013) och med SSF-sidorna tillkommer cirka 2 000 exemplar. Cirka 40 procent av SBU:s 170 000 medlemmar är även anslutna till SSF.

Du kan läsa Båtliv antingen här på webben eller i vår pdf-tidning:
http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_t.aspx?gKey=x1p4q5vb&emwgt

Lars-Åke Redéen
Chefredaktör