20 mars, 2014

Testa fritidsfiskarens nya hjälp att fiska rätt!

Havs- och vattenmyndigheten, HaV, och länsstyrelserna lanserar i morgon, fredag 21 mars, den nya webbsidan ”Svenska Fiskeregler.se” på Sportfiskemässan i Stockholm.

– Nu blir det lättare att hitta och förstå vilka fiskeregler som gäller för fritidsfisket i Sveriges fem stora sjöar och utmed kusten. Förhoppningsvis leder ökad kunskap om reglerna och varför de finns också till att vi kan skydda fiskbestånden bättre, säger Stig Thörnqvist, utredare på HaV.

Via kartor kan besökaren zooma sig in och ut på kusterna samt i sjöarna Vänern, Vättern, Hjälmaren, Mälaren och Storsjön i Jämtland, som ingår i projektet. Målet är att på ett enkelt sätt förklara vilka fiskeregler som gäller i dessa vattenområden, exempelvis minimimått, fredningstider, vilka redskap som får användas och gränserna för fredningsområden.

Näringsminister Annie Lööf kommer till mässan och har, efter den formella öppningen på scen, planerat att besöka den gemensamma montern för Havs- och vattenmyndigheten – Jordbruksverket – Sveriges Lantbruksuniversitet och länsstyrelserna (monter nr 101 på den bifogade skissen). Enligt programmet kommer Annie Lööf cirka klockan 13.20.

Info: http://www.sportfiskemassan.se/