13 mars, 2014

Havets Mercedes-Benz S-Class byggs i Schweiz

Silver Arrows Marines nya Mercedes-Benz Style 14 m långa motorbåt ska byggas av ett varv i Schweiz. Det är Group Carboman SA som blir det första varvet att bygga Mercedes länge emotsedda och extremt lyxiga båt.

– Med två båtar för America’s Cup och fem Jules Verne Trophies i bagaget anser vi att Group Carboman SA är en perfekt konstruktör för båten, säger Silver Arrows Marine Ltd ordförande, Ron Gibbs.

– Vi letar alltid efter mer än bara ett båtvarv – vi vill ha en passionerad partner som känner lika mycket för det här projektet som vi gör. I Groupe Carboman har vi hittat en sådan partner och jag är väldigt glad att tillkännage att arbetet med den allra första ARROW460 – Granturismo är på gång vid Genevesjön.

Groupe Carboman SA representerar två av de mest respekterade namnen inom kompositbyggen och båtkonstruktion. Det är franska Multiplast SAS och schweiziska Décision SA. Efter flera års samarbete gick de båda företagen samman i januari i år i en ny industrigruppp.

Den nya båten har kallats havets Mercedes-Benz S-Class. Den blir en riktig utmaning att bygga, men Silver Arrow blir en riktigt unik båt.

Den slutliga designen och utseendet för den 14 m långa ARROW460 – Granturismo, presenterades av Mercedes-Benz Style vid Monaco Yacht Show i september 2013, bara ett år efter att de första ritningarna hade presenterats.

Inspirationen till den nya och helt extrema båten kommer från Mercedes-Benz bilar och är helt inspirerad av proportionerna i gamla klassiska bilar. I interiören används fina material som till exempel nubuckläder, eukalyptusträ i paneler med mera.

– Den allra första Silver Arrow är absolut ingen vanlig motorbåtoch i Groupe Carboman har vi exceptionella båtbyggare, säger Silver Arrows Marine Chief Executive Officer, Jacopo Spadolini.

– Vi har hittat ett båtvarv som delar vår passion för båten, innovation och teknologi och vi talar samma språk. Nu hoppas vi kunna ta detta projekt till att bli det mest spännande och även att det ska leda till ännu mer spännande projekt i framtiden.

Orderboken för den nya modellen har öppnats för den allra första serien, kallad Edition 1. Det blir en begränsad utgåva, där det första exemplaret ska levereras till kund 2015.

Info: www.decision.ch
Info: www.silverarrowsmarine.com