12 mars, 2014

Transas utökar sjökortstäckning i Stockholms skärgård

Genom ett samarbete med Hydrographica kan Transas nu erbjuda utökad täckning av sjökortsdata till sina navigationssystem. Transas har genom ett samarbetsavtal med Hydrographica, specialister på sjökortsproduktion i Sverige, utökat täckningen av sina vektoriserade TX-97sjökort över svenska farvatten.

I ett första skede har 38 Hydrographicasjökort över Stockholms skärgård utgivits.

Sjökorten kan köpas som ett paket eller individuellt och finns tillgängliga för samtliga Transas Navigationsprodukter inklusive iSailor som kan köpas via App Store.

– Vi är både stolta och glada över att kunna erbjuda Hydrographicas högupplösta data som del av vår produktportfölj, säger Martin Hagberg, Produktchef på Transas Marine International.

– Förfrågningarna har redan varit många och användarna ser definitivt fördelarna med att ha tillgång till denna datan i vektoriserad form. Vi ser Stockholms skärgård som ett första steg i samarbetet med Hydrographica och undersöker redan möjlighterna att utöka täckningen med fler områden längs Sveriges kust, fortsätter Hagberg.

– På Hydrographica välkomnar vi samarbetet som kommer att göra navigationen säkrare inte bara för fritidssjöfarten utan även för yrkessjöfarten, där Transas system är vanliga, men där våra specialsjökort saknats fram till nu, säger Lasse Granath, vd för Hydrographica.

Hydrographica är specialist på sjökortsproduktion för båtsportens behov, både över insjöar och kustområden. Med tillstånd från Försvarsmakten och Sjöfartsverket framställer vi storskaliga och mycket noggranna specialsjökort över främst svårnavigerade skärgårdar längs Sveriges kuster och större insjöar.
Info: www.hydrographica.se

Transas Marine International är en världsledande utvecklare och leverantör av navigationslösningar med allt från kompletta bryggor till sjökort. Transas globala nätverk består av 23 kontor och över 260 distributörer. Transas produkter används idag i över 130 länder världen över.
Info: www.transas.com