7 mars, 2014

Buster-tjänster även för uthyrning av båtar

Buster Rent-tjänsten hyr ut nya Buster X motorbåtar Buster Plus-tjänsterna omfattar nu även uthyrning av båtar. Buster Rent erbjuder fullt utrustade Buster X-båtar för uthyrning.

Buster X är en medelstor båt i Fiskars båtsortiment. Den är strax över fem meter lång öppen båt för sju personer.

– Vi ser ett tydligt behov för båtuthyrning som drivs professionellt och som kan erbjuda mångsidiga och bekymmerslösa båtar för en veckas semester, eller kanske fem båtar för ett företagsarrangemang, berättar Juha Lehtola, vd för Fiskars båtaffärsverksamhet.

De första hyrbåtarna placeras till Åbo och Nådendal. En del av båtarna ligger på trailers och en del i hamnar, klara att åka i väg. I båthyran ingår all utrustning som behövs, från flytvästar till kartplotter.

– Vi kan erbjuda en båt, klar för användning, till ett förmånligt pris. Båtarna har samma utrustningsnivå som man är van att hitta på hyrbilar. Lika enkelt som det är att hyra en båt så kan man även samtidigt hyra en båttrailer och även en dragbil, berättar Kari Mäenpää, Avis-företagare i Åbo.

Mäenpää tror att det kommer att finnas efterfrågan för hyrbåtar även i skärgården, speciellt efter båtsäsongen när egen båt redan finns på land för vinterförvaring.

Båten kan hyras på webbtjänsten vuokraa.buster.fi på samma sätt som man hyr en bil på webben. Personalen på Buster Rent utbildas för att ge båtuthyrare instruktioner om båtarna.

Fiskars samarbetspartner har över tio års erfarenhet av uthyrningen av bilar på Avis- och Budget-biluthyrningskedjorna i Salo, Åbo, Björneborg och Raumo.

Andra Buster Plus-tjänster är båtförsäkring, båtplats, elektronisk båtvakt Buster Vakt som fungerar med hjälp av satellitpositioneringssystemet och sensorer samt elektroniska tjänster för båtägaren.

Enligt Juha Lehtola är servicepaketet unikt inom båtbranschen.

– Vi vill att det ska vara enkelt och bekymmerslöst att äga en båt och samtidigt vill vi göra tröskeln för båtägande lägre, säger Lehtola.