21 februari, 2014

Nimbus Stockholm utökar med Axopar

Nimbus Stockholm utökar sitt båtsortiment med den nya finska båtserien Axopar. Premiären sker på Allt för sjön i Stockholm, som hålls 1–9 mars.

Den finska duon Sakari Mattila och Jan-Erik Viitala producerar framtiden, med dagens trender om livet på sjön. Båtbranschen står inför en fundamental förändring, vilket duon tagit fasta på. De har därför tagit fram en ny serie båtar i ett intressant prissegment.
Modellerna har ett DNA från duons tidigare modeller såsom Paragon och XO, och namnet kan även härledas från dessa.

Med ett plattformstänk som bygger på fyra olika modeller på samma skrov lanseras 2014, med premiär på Stockholmsmässan, Allt för Sjön 1–9 mars:
Axopar 28 Open, 28 T-TOP, 28 Cabin samt 28 AC (aft-cabin). Motorerna kommer i grundbestyckningen med motorer från Mercury.

För den svenska marknaden kommer Nimax Marina AB agera som importör. Fredrik Bergström, vd i Nimax sedan 22 år, har haft flera samarbeten genom åren med Axopars grundare.

Nimax Marina AB är Nimbus Boats Sweden representant för Stockholmsmarknaden, och är tillika ett helägt dotterbolag.

– Med de tidigare samarbetena som grund har vi gemensamt kommit fram till att vi på Nimax har det optimala konceptet och att det blir ett lämpligt komplement till vårt befintliga produktutbud, med Axopar, för den svenska marknaden. Båtbranschen står inför nya utmaningar och med Axopar i huset stärker det vår verksamhet och rollen som försäljningsbolag ytterligare på marknaden, säger Fredrik Bergström.

– Från Nimbus Boats Sweden sida är detta en bra möjlighet för vår lokala aktör i Stockholm att agera mot ett större kundunderlag och agera som spjutspets med en bredare produktportfölj. Vi tror att vår aktörs framgångar kommer att skapa mervärden även för oss i den marknaden vi har framför oss, säger Jan-Erik Lindström, vd Nimbus Boats Sweden AB.

– Den svenska marknaden är oerhört viktig för oss, och vårt nya koncept tillgodoser en bred kundgrupp. Våra tidigare erfarenheter av Fredrik Bergströms och hans förmåga att implementera koncept på ett strategiskt vis har till slut gjort valet av samarbetspartner enkelt för oss inför lanseringen av Axopar, säger Jan-Erik Viitala, Axopar Boats i Finland.

Info: www.nimbus.se