21 februari, 2014

Prisvinnande Dragonfly CHIRP ekolod och GPS expanderar

När Raymarine presenterade det första högupplösta två-kanals ekolodet Dragonfly förra året tog det fiskeentusiasterna världen över med storm. Dragonflys två-kanals CHIRP DownVision teknologi låter dig upptäcka bottenstrukturer och fisk på ett helt nytt och naturtroget sätt.

Dragonfly7 är försedd med en 7” widescreen display och är lika lätt att använda som originalet. Den intuitiva Uni-kontrollen gör det lätt att manövrera mellan DownVision™- och GPS menyerna. De två CHIRP ekolodskanalerna med en bred 60° x 1,5° stråle för DownVision™ bilder och en konisk 25° stråle för att spåra fisk gör att du simultant kan visa exakta fiskmål och fotolika bilder av bottenstrukturen samtidigt i split-screen läge. CHIRP teknologin sänder ekolodssignaler i ett brett spektrum – resultatet är mycket skarpare och bättre ekon i retur både i DownVision™- och fiskmålsläge.

Den inbyggda 50 kanals GPSen är oerhört snabb och finns tillgänglig med ledande Navionics kartografi på micro SD kort. Dragonfly®7 har nya waypointssymboler och waypointshantering – sök via namn, symbol eller område.

Det nya GPX filformatet underlättar sparandet, överföring och arkivering av waypointsdata. Displayen är en optiskt bunden display med maximal läsbarhet även med solglasögon i starkt solljus. Enheten har även möjlighet till overhead montage, samtidigt som du behåller tilt- och svirvelmöjligheten.

Till Dragonfly7 finns både akterspegelsgivare och genomskrovsgivare i plast eller brons med inbyggd temperaturgivare. Pris 8 495 kr med akterspegelsgivare.
Displayen stödjer Navionics ekolodskartor och omvärldskartor med senaste dataprogram.

Info: www.raymarine.se