18 februari, 2014

17 m lyx-RIB laddad för över 50 knop

Strider 18 är en ny italiensk och lyxig RIB för upp till 22 personer. Fartresurserna med dubbla dieselmotorer är över 50 knop.

Denna mega-RIB är byggd som en lättviktskonstruktion. All glasfiber i båten är tillverkad med vakuuminjicering, vilket ger en starkt och lätt konstruktion. Tuberna är proportionellt sett större än i traditionella RIB-båtar för att öka säkerheten och de goda sjöegenskaperna som en RIB oftast har.
Idén med den här påkostade båten är att utveckla en säker och charmig (!) båt med extrema egenskaper. Den ska också klara att köra längre sträckor vid snabba färder längs kusten. Konceptet låter inte helt skandinaviskt, men kanske är något för till exempel Italien.

Förarplatsen är designad för att ge högsta möjliga komfort till skepparen och även skydda mot överslående sjö. Runt förarplatsens hardtop finns två skjutdörrar ut till däck.
Strider 18 är byggd med sittplatser för att kunna ta ombord 22 personer. Utrymmena är rejäla, bland annat finns här ett soldäck på cirka 10 m2.

Endast de bästa materialen har använts ombord. Detta gäller trä, läder och marmor (!) som används i den trendiga inredningen. Eftersom båten byggs helt efter kundernas önskemål kan båtens layout och fördelningen av utrymmen ombord utföras helt individuellt.

Under däck finns ägarkabin med sidofönster som ger utsikt över sjön. Här finns även en gästkabin med en dubbel- och en singelbädd samt pentry, stuvutrymmen med mera.
I aktern kan en tender med en 10 hk utombordsmotor förvaras i ett garage.

Framdriften sköts med två MAN dieselmotorer på 800 eller 1200 hk som är kopplade till Arneson ytskärande drev. Toppfarten anges till hela 52 knop.

Tekniska fakta
Längd: 17,11 m
Bredd: 5,16 m
Bränsletank: 2060 liter
Vattentank: 240 liter
CE-klass: B
Vikt: 19 ton (fullastad)
Personer: 22
Kabiner: 2
Bäddar: 4
Motorer: MAN 2 x 800 eller 1200 hk diesel
Propulsion: Arneson surface drives
Toppfart: 52 knop

Info: www.sacsmarine.it