18 februari, 2014

Förvaringslådor som tål både regn och kyla

Den nya förvaringslådan SmartStore Dry från Orthex håller så tätt att du kan sätta duschen rakt på utan att det som finns inuti blir fuktigt. Att den även är godkänd för matförvaring öppnar massor av möjligheter till smart och säker förvaring.

Varken vatten, fukt, insekter eller dålig lukt har en chans att nå in till det du förvarar i förvaringslådan SmartStore Dry. Den nya stapelbara lådan finns i tre olika storlekar och locket som går ner över kanterna stängs med ett ”klick”. Efter det är lådan helt tät. Vad som finns förvarat inuti ser du genom de transparenta grå väggarna på lådan.

Svensktillverkade SmartStore Dry är utvecklad för att klara temperaturer från −40° till +70°. Att låta saker som du är riktigt rädd om stå i förrådet året runt är därför inga som helst problem. Inte heller riskerar du att värdefulla gamla fotoalbum eller ömtåliga textilier blir skadade av fukt eller skadeinsekter när du förvarar dem på vinden.

Lådorna är även tillverkad av material som är godkänt för matförvaring, vilket gör den perfekt att ha i båten eller husvagnen där matvaror annars gärna blir fuktiga och ofräscha.

Inom elbranschen finns en klassificering som anger hur skyddade produkterna är mot damm och vatten. Samma test har gjorts på SmartStore Dry som har fått klassificeringen IP44. Det innebär att den klarar strilande vatten ur alla vinklar. En säkrare förvaring för känsliga prylar är därför svår att hitta. En liten notering kan dock vara på sin plats. Eftersom lådan är så otroligt tättslutande kan det börja växa mögel om man lägger i något som fortfarande har fukt kvar. Misstänker du att det du placerar i lådan är det minsta lilla fuktigt så lägg i en påse med kiselgel som absorberar den kvarvarande fukten, så är det problemet ur världen. SmartStore Dry har 10 års garanti.

Prisexempel: SmartStore Dry 15, 40x30x19 cm, cirkapris 100 kr. SmartStore Dry 31, 50x40x26 cm, cirkapris 190 kr. SmartStore Dry 45, 60x40x34 cm, cirkapris 260 kr.