14 februari, 2014

40 fots Grandezza med extremt stora utrymmen

Nya Grandezza 40 Fly, som har premiär på båtmässan i Helsingfors som pågår till och med söndag, är en bra representant för nya tiders design på motorbåtar. Tack vare en rejäl skrovbredd och väl utnyttjade utrymmen i hela båten är utrymmena betydligt större än i många lite äldre båtar i samma längd.

Grandezza 40 Fly, som är baserad på Grandezza 39 CA, har en mycket bra planlösning med rymliga utrymmen både för inne- och utevistelse kombinerat med komfort och modern design. Den har noga planerats i minsta detalj för att uppfylla alla förväntningar.

Det vi slogs av när vi såg båten på Helsingforsmässan var främst den stora och ljusa salongen och den väldiga flybridgen. Salongen har en bra anslutning till akterdäcket, vilket gör det här till en riktigt social båt.

I salongen finns en större grupp plats på den stora U-soffan. Genom att öppna den stora fyrbladiga akterväggen i glas kan man enkelt förvandla salongen och akterdäcket till en ljus och öppen helhet.

På flybridge kan man njuta av vackra sommardagar. Genom att flytta på eller svänga ryggstöden kan man förstora sittgruppen eller soldäcket enligt behov. Uppe på flybridgen finns en vask med vattenkran samt möjlighet till grill och kylskåp. Under däck finns pentry, toalett samt två stora kabiner med allt som behövs för ett trivsamt och bekvämt liv ombord.

Båten är utrustad med dubbla dieselmotorer från Volvo Penta, D4 eller D6 beroende på kundens önskemål.

Tekniska fakta
Längd: 12,30 m
Bredd: 3,95 m
Djupgående: 1,50 m
Vikt: 9 500 kg
Personer: 12
Kojer: 5 + 2
Toppfart: 35 knop
Marschfart: 22–31 knop
Motorer: 2xVolvo Penta D4 eller D6
Bränsletank: 920 liter
Vattentank: 275 liter
Hålltank: 195 liter
CE-klass: B
Info: www.grandezza.fi