14 februari, 2014

Nya TDI motorer med SmartCraft teknologi

De senaste åren har Mercury Marine forsatt att förbättra och investerat i ökad kapacitet på sin tekniska utvecklingsavdelning. Det för att anpassa de dieselprodukter som Mercury nydligen har förvärvat i och med det avslutade samarbetet med CMD i Charleston, S.C.

De nya dieselmotorerna är en förbättrad version av den nuvarande TDI 3.0L V6 och TDI 4.2L V8 som släpptes av Mercury tidigt 2012. De har byggts om för att förhöja användarupplevelsen inom flera områden. V8-motorn kommer att finnas tillgänglig från september 2013. V6-motorn kan levereras från och med december 2013.

Både nya V6 och V8 Diesel får Smartcraftteknologi som standard och gör dem kompatibla med alla andra digitala tillbehör från Mercury. Motorerna har också DTS (Digital Throttle and Shift) och som tillval finns SeaCore och Axius joystick till båda dessa nya motorer.

Den fordonsbaserade TDI-produktlinjen är välkänd för sin exceptionella sammansättning, låga ljudnivå, utomordentliga bränslekonsumtion och industriledande när det gäller kraft i förhållande till vikten. Det exceptionella vridmomentet vid låga varvtal garanterar utmärkt acceleration för snabb planing. De nya TDI-motorerna uppfyller kraven TIER3 och finns också för lätta kommersiella (LDC) applikationer.

Inombordsmotorer finns tillgängliga med Mercurys bästa X- och XR-drev. Inombordare kan kopplas ihop med en mängd ZF-transmissioner för att passa alla krav. TDI 3.0L V6 Diesel finns med 230 och 265 HK och TDI 4.2L V8 Diesel med 335 och 370 HK.

Både de nya V6:orna och V8:orna har blivit BSO-godkända (för Konstanz – Bodensee).

• TDI 4.2 (V8) är godkänd för singelinstallation 335 hk och 370 hk
• TDI 3.0 (V6) är godkänd för både singel- och dubbelinstallation 230 hk och 260 hk.

TDI 3.0-260 är den kraftigaste motorn godkänd för dubbelmontage på Bodensee som finns på marknaden. Det visar tydligt hur kraftfull, miljövänlig och tekniskt avancerad som den nya Dieselserien från Mercury är.

Info: www.brunswick.se