13 februari, 2014

Orange 7×50 båtkikare med inbyggd kompass

Magnipro 7×50 Marine Compass Orange är en båtkikare med inbyggd kompass. Kikaren har individuell fokusering, vilket innebär att skärpan endast behöver ställas in för användarens ögon en gång. Skärpan finns sedan alltid där från cirka 20 m upp till oändlighet. Extra stora okular gör dessutom att kikaren fungerar utmärkt med glasögon eller solglasögon.

– Vi är mycket stolta över denna nya modell, som vi i nära samarbete med tillverkaren har utvecklat, säger Henrik Olsson, VD på Gunnar Olssons Foto AB. Modellen har optik och mekanik av mycket hög kvalitet, till ett rimligt pris.

Kikaren har en stabil inbyggd pejlkompass, som syns tydligt i kikarbildens nederdel, kompassen har även en belysning för mörkernavigering. I kikaren finns också en streckskala som möjliggör avståndsbedömning om en höjd eller bredd är känd på till exempel en fyr eller en mast.

Magnipro 7×50 Marine Compass Orange är av mycket god kvalitet och har den för båtkikare klassiska kombinationen 7×50, vilket ger en mycket ljusstark och stabil bild. Linserna på kikaren är behandlade med ”Oilphobic coating” vilket gör att vatten som kommer på optiken enkelt går att skaka bort. Den ergonomiskt gummerade kikarkroppen gör modellen robust, stöttålig och greppvänlig.

Magnipro 7×50 Marine Compass Orange levereras med flytrem, front- och okularlock, väska och batterier till belysningen. Kikaren har fem års garanti. Pris 2 995 kr. Modellen finns även i helsvart gummering till samma pris. Vikt cirka 1 200 gram.

Info: www.gofoto.se