30 januari, 2014

Båtmässan inspirerar till förverkligande av drömmar

Att göra någonting utöver det vardagliga är en dagdröm för många. Men att ta steget och förverkliga drömmen är någonting helt annat. På Båtmässans scen Förverkliga dina drömmar möter du kända profiler som tagit sig an storslagna och våghalsiga äventyr såväl som okända människor som gjort en kursändring i livet.

Att förverkliga sina drömmar kräver oftast förändring, viljestyrka och uppoffringar. På Båtmässan kan man inspireras av dem som vågat göra slag i saken. Här följer ett axplock ur det fullmatade scenprogrammet:

• På jakt efter svaret på livets gåta har Sven Yrvind sedan barnsben gett sig ut på världsomspännande seglatser. Han strävar alltid efter att förenkla så mycket som möjligt, att se bortom problematik och återvända till grunderna. Nu bygger han sin minsta båt hittills – 10 fot. På Båtmässan 2013 inspirerades tre ungdomar av Svens livsfilosofi och gav sig ut på en långseglats, utan någon större seglingserfarenhet, med inställningen ”Hur svårt kan det vara?”.

• Ann-Kristin Skinlo är en 30-årig norska som lever efter devisen att allt som är skoj måste prövas. Föreläsningen Frökentur till Haparanda tar oss längs den populära men utmanande paddlingen Blå Band, från Svinesundsbron till Haparanda, 230 mil på 60 dagar.

• Aldrig förr har så många sportfiskeprofiler samlats på en och samma scen. Möt några av tungviktarna, som norrbottningen Gunnar Westrin, naturfotograf, författare och TV-profil och Martin Falklind, professionell fiskeäventyrare och chefredaktör för Fiskejournalen. Är du tidigt på plats har du chansen att få en gratis prenumeration på Fiskejournalen.

• Möt Milo Dahlmann, sjuksköterska, författare och ensamseglare som i en specialbyggd stålbåt förverkligade sin dröm och tog sig till pingvinernas land. En fantastisk inspirationskälla som med sin livsfilosofi ger själen en oas från statusuppdateringar och 5:2-dieter.

Båtmässan i Göteborg arrangeras 1–9 februari.

Info: www.batmassan.se

Bilden:
Ensamseglaren Sven Yrvind, paddlaren Ann-Kristin Skinlo, sportfiskeprofilen Gunnar Westrin och seglaren Milo Dahlmann är några av dem som berättar om sina förverkligade drömmar på Båtmässan.
Foto: Privat, Blå Band, Henrik Bonnevier, privat.