29 januari, 2014

Sunseekers nya flaggskepp redo för sjötester

Engelska Sunseeker har just sjösatt sitt nya flaggskepp – 155 Yacht. Nu förbereds båten, som köps av före detta Formel 1-föraren Eddie Jordan, för de första sjötesterna. Sunseeker är erfarna leverantörer till Formel 1-stjärnor och andra kändisar. Före detta världsmästaren i Formel 1 Nigel Mansell har haft ett tiotal yachter i varierande storlek från Sunseeker.

Den nya yachten är imponerande 47,25 m lång, det vill säga 155 fot. I maskinrummet finns två stycken dieselmotorer MTU 12V 4000-maskiner på totalt 5 880 hk, vilket ger en toppfart på 22 knop.

Räckvidden är 3 500 Nm tack vare gigantiska bränsletankar på 60 000 liter.

Enligt Sunseeker International har den nya yachten tre däck. Hon sjösattes vid varvets anläggning i Poole på den engelska sydkusten.

Eddie Jordan, som fortfarande är aktiv inom Formel 1 och har haft en 35 m lång Sunseeker tidigare, har varit intresserad av 155 Yacht sedan planerna på den tillkännagavs.

Varvet har med den nya båten tagit ytterligare ett steg mot marknaden där alla yachter byggs enligt kundernas önskemål. För att klara detta har varvet infört en modulär byggteknik, som även gör att kunderna kan påverka inredning och design mer än tidigare.

Sunseeker har bomöjligheter för upp till tolv gäster, som kan leva i högsta tänkbara lyx. Dessutom har yachten tio personers besättning.

Skrov nummer ett får ett isblått skrov medan resten av båten lackas i grått, blått och grönt.

Info: www.sunseeker.com