23 januari, 2014

Terhi 445 med rorkult eller styrpulpet

I vår presenteras en av sommarens stora nyheter från finska Terhi. Det är nya Terhi 445 – för rorkult – och 445 C – med styrpulpet. Det är två efterföljare till Terhi 400 från 2012, som även den finns för både rorkult och styrpulpet och blev den mest sålda Terhi-modellen i Sverige under 2012 och 2013.

Terhi följer alltså upp 400:an med en större modell som även den är lättdriven och planande. Med den nya modellen har Terhi tagit vara på 42 års båtbyggarerfarenhet och önskemål från slutkonsument.

Terhi 445 är praktisk, säker, ekonomisk, tyst och miljövänlig. Båten finns i två olika modeller: med rorkultstyrning eller som styrpulpet.

I Terhi 445 har båtföretaget skapat rymliga och praktiska förvaringsutrymmen och samtidigt lämnat tillräckligt med utrymme för att passagerarna ska kunna röra sig snabbt och säkert i båten. Mittbänken är monterad så att den enkelt kan fällas ut med en rörelse. När bänken är infälld lämnas en öppen planlösning. Låsbara förvaringsutrymmen finns i fören (3 st) och en i aktern.

Nyheten finns att få i två olika modeller, Terhi 445 med rorkultstyrning och Terhi 445 C med styrpulpet. Terhi 445 har stora öppna ytor och passar väldigt bra för den som behöver transportera större saker. Båten går bra i sjön med en 15 hk motor och är ett perfekt val som båt till stugan eller som fiskebåt. Till båten finns ett stort utbud av tillval så man kan utrusta båten efter eget behov.

Terhi 445 C, pulpetversionen, är en mer utrustad båt. Som standardutrustning, förutom pulpeten med vindruta och räcke finns sidoräcken samt knapar. Även till denna modell finns tillvalsutrustning som till exempel solbädd. Terhi 445 C är en perfekt transportbåt, fiskebåt och nöjesbåt!

Terhi 445 är en stadig båt. När båten ligger still kan man utan problem röra sig runt om i båten utan att båten börjar tippa och man tappar balansen. Båten går enkelt upp i planing med en 20 hk motor och är väldigt lättkörd. Terhi 445 lämpar sig till personer i alla åldrar, vill man ha bättre lastförmåga och använda båten till nöjesåkning kan man välja 30 hk motor. Naturligtvis går det även att ro båten.

Terhi-båtarnas sandwichkonstruktion gör båten osänkbar och otroligt tyst även i grov sjö. Det inre och yttre skalet består av kraftig, slagfast och väderbeständig ABS-termoplast. Utrymmet mellan skalen fylls med vattenavvisande polyuretanskum som fäster i det inre och yttre skalet. Slutresultatet blir en tyst, stark och vridstyv sandwichkonstruktion. I praktiken en osänkbar båt.

Tekniska fakta:
Längd: 4,45 m
Bredd: 1,85 m
Vikt 220/240 kg
Max pers: 5
Motoreffekt: 15–20/20–30 hk
www.terhitec.fi