6 februari, 2007

CE-proof förklarar hur CE-märkningen av båtar går till på ny hemsida

Pressrelease

CE-reglerna för fritidsbåtar är komplicerade och omfattar över 10000 sidor totalt. Information om regelverket har mestadels kommit från myndigheter, branschorgan och (ofta dåligt underbyggda) artiklar i fackpressen. Informationen har oftast vänt sig till alla olika grupper som kan tänkas beröras av regelverket. Det är inte konstigt att det har varit svårt att få överblick av vad som gäller för olika båttyper och situationer.

Vår hemsida är utformad så att man snabbt får en uppfattning av vad som gäller och hur det går till, oavsett om man är båttillverkare, importör eller vill köpa/sälja båt som privatperson, utan att behöva läsa en massa man inte behöver.

CEproof har specialiserat sig på CE-reglerna för att kunna bistå större och mindre båttillverkare, importörer och privatpersoner med projektledning under hela eller delar av CE-märkningsprocessen.
Ceproof Scandinavia, som är en del av CEproof International, arbetar i ett nätverk av experter inom båtbranschen. Vi har goda kontakter med regelmakare, Anmälda Organ (Notified Bodies), branschorganisationer och myndigheter m.fl. Vi blir kontinuerligt uppdaterade med nyheter och förändringar. CEproof har 11 kontor runt om i världen.
I CEproofs personal finns bl.a. en tidigare chef på ett Anmält Organ, båtkonstruktörer, personal med flerårig erfarenhet från Anmälda Organ, tidigare båtbyggare och produktionsledare, båtbesiktningsmän, programmerare, specialister inom hållfastighet och andra närliggande områden, till hands för att lösa tekniska problem som kan uppstå i tillverknings- eller certifieringsprocessen. Vi har praktisk erfarenhet av båtproduktion i GRP, stål, trä, kolfiber och aluminium.

Information om CE-märkning av båtar på www.ceproof.se