20 december, 2013

Sverigepremiär för Chris-Crafts nya Corsair 32

Chris-Crafts nya modell i Corsairserien, Corsair 32, gör Sverigepremiär i början på nästa år då det första exemplaret visas av Chris-Crafts generalagent Vått på Allt för sjön-mässan den 1-9 mars. Båten har gjort stort intryck på den globala marknaden för motorbåtar i premiumklassen under 2013 och vann utmärkelsen Best Sport Boat Award på The Shanghai International Boat Show.

– Corsair 32 är både ett enormt muskelpaket med en toppfart runt 50 knop och en slimmad skönhet med de klassiska former som så väl utmärker Chris-Crafts unika och tidlösa design. Båten, som är syster till den nyligen lanserade Launch 32, är specifikt utvecklad för att fylla ett gap på marknaden för ruffade motorbåtar i premiumklassen. Corsair 32 är perfekt för dagsturer och sportaktiviteter, men erbjuder också hög komfort för långa vistelser till havs, säger Göran Andersson på Vått.
När Corsair 32, i april 2013, tog hem utmärkelsen Best Sport Boat på The Shanghai International Boat Show brädade den lätt konkurrenter som bland annat Riva Iseo 27.

Chris-Craft Corsair 32 mäter 10,4 meter (inklusive en teakbaserad badplattform) på längden och 3,1 meter på bredden. I ruffen har du gott om plats med ett välutrustat pentry och ett vackert snidat mahognybord som enkelt kan fällas ned för att omvandla den V-formade soffan till en väl tilltagen dubbelkoj med plats för två vuxna och ett barn. Under däck finns även ett rymligt toalettutrymme med egen dörr, dusch, infällt handfat i en snygg och praktisk kommod samt elektrisk toalett med inbyggd kvarn.

Den justerbara förarplatsen i cockpiten erbjuder plats för två personer. På passagerarplatsen finns en likadan stol för en person. Ratten och den perforerade instrumentpanelen i kromat stål, med Chris-Crafts egna mätare i 50-talsstil, andas racerbåt, hög fart och romantik. I sittbrunnen ryms 7-8 vuxna ledigt i den djupa och mjuka U-soffan. Det teakförsedda skarndäcket skapar en elegant inramning och bryter vackert mot det höga fribordet samt erbjuder halkfria ombord- och avstigningar.

Bland nyheterna är också möjligheten att välja något av Chris-Crafts nya färgprogram, som den nya vassa Cashmere Metallic-lacken, och tre olika Heritage Edition Teak-varianter. Invändigt kan man välja mellan körsbärs- eller valnötsträ till skåpsluckor, lister och andra inredningsdetaljer.

I februari 2014 kommer det första exemplaret av Corsair 32 till Sverige och Vått visar upp premiärbåten på Allt för sjön-mässan den 1-9 mars.

För mer information, bilder och en virtuell rundtur ombord på Chris-Craft Corsair 32: http://www.chriscraft.com/main/models/virtual-tour.aspx?ModelCategory=Corsair%2032

Tekniska specifikationer
Längd: 9.75 m
Bredd: 3.1 m
Vikt: 4 513 kg