20 december, 2013

Finnjolleseglare Björn Allansson trea på världsrankingen

När den internationella rankingen uppdaterades för seglingens OS-klasser 19 december hamnade GKSS, Björn Allansson på tredje plats i Finnjolle. Hans bästa placering på rankingen hittills.

Björn har haft ett väldigt bra år med flera internationella topplaceringar. Säsongen 2013 toppades med att han tidigare i december vann Världscupen i Melbourne, Australien.

Som en del mot målet, att ta guld vid OS 2016, ligger fokus för Björn på den sammanlagda Världscupen. Vilket består av fyra deltävlingar mellan december och april 2013-2014.

– Nästa tävling blir Världscupen i Miami i slutet av januari. Allt fokus ligger på att optimera mig själv till dess, säger Björn.

GKSS elitseglare ser fram emot 2014.

– Vi har ett starkt lag med många duktiga seglare. Vi
har starka seglare i Finnjolle, Laser, Laser radial, 49er, 49er FX, och 470 herr. Vi är alltså med och slåss om OS platser i många klasser. Under 2014 seglas VM i september i Santander för alla OS klasser. Ett stort VM som också är nationsuttagningar till OS. Det
börjar alltså redan nu avgöras vilka länder som får vara med på OS i de olika klasserna, säger Thomas Rahm, chefstränare för GKSS.

– Efter VM i Santander finns fortfarande chansen, men det kommer bli betydligt svårare. Utöver detta kommer vi att bedriva viss träning på plats i Rio under 2014. Detta för att lära oss så mycket som möjligt om de lokala förhållandena i Rio. Något som är nödvändigt om vi ska klara av att prestera ännu bättre i Rio än vad vi gjorde i London.

Bilden: Björn Allansson vinner världscupen i Melbourne fotograf Jeff Crow.