11 december, 2013

Michael Stjernström tar över sjötrafiken för KD

I går beslutade trafiknämnden i landstinget att Michael Stjernström blir Kristdemokraternas nya representant i beredningen för sjötrafik, som behandlar skärgårdstrafik, pendelbåtar och andra ärenden som gäller kollektivtrafiken till sjöss.

– Jag har ett stort intresse för sjötrafikfrågor och ser fram emot att utveckla skärgårdstrafiken och pendelbåtstrafiken i Stockholms län.
Arbetet handlar om att verka för en modern, effektiv kollektivtrafik och om att se till att dagens ångbåtar och andra klassiska delar av skärgårdstrafiken som har ett stort kulturellt värde har viktiga arbetsuppgifter även i framtiden, säger Michael Stjernström (KD).

Tidigare har Michael Stjernström bland annat varit förste vice ordförande i Waxholmsbolagets styrelse, en post han hade 1998–2002. Han har arbetat med trafikpolitk i Stockholms läns landsting i 15 år och har tidigare varit riksdagsledamot.

– Beredningen kommer att ha en viktig uppgift i arbetet med upphandlingen av framtidens skärgårdstrafik. På kort sikt handlar det om att säkerställa att skärgårdstrafiken inte drabbas av neddragningar genom de kostnader som uppstått av att upphandlingen avbröts. På längre sikt handlar det om att den nya upphandlingen tas fram i samråd med intresseorganisationer och andra berörda i skärgården, säger Michael Stjernström (KD).