11 december, 2013

Lastmaskin spårad med GPS-larm

På fredagkväll den 29 november mellan kl. 20 och kl. 21 stals en Awant 365 kompaktlastare till ett värde av 350 000 kr på Sergels torg i Stockholm.

På lördagsmorgonen upptäckte NCC:s personal att maskinen var borta och man startade då spårning av maskinens redKnows GPS-larm och kontaktade polisen.

Redknows spårsändare gav en position i ett industriområde i Länna söder om Stockholm. När Polisen kom till platsen fann de en täckt lastbil på den utsatta kartpositionen och inne i lastbilen stod den stulna Awanten.

Platschefen på NCC säger:
– Utan spårsändaren hade vi aldrig hittat maskinen och vi hade dessutom varit tvungna att skaffa fram en ersättningsmaskin. Detta är tidsödande och dyrt. Nu fick vi tillbaks maskinen bara timmar efter stölden vilket är helt fantastiskt.

Peter, försäljningschef på Axtech som tillverkar redKnows-larmen säger:
– Stölderna blir bara fräckare och fräckare. En fredagskväll på Sergels torg är det inte precis folktomt runt niotiden på kvällen. Det handlar om mycket pengar och tjuvarna tar stora risker och i det här fallet räknade man inte med att maskinen var utrustad med ett redKnows GPS-larm.