10 december, 2013

Pampas Marina AB ett Gasellföretag

Pampas Marina AB har återigen blivit utsett till ett av årets gasellföretag. Redan under ett expansivt och bra 2012 så nominerades Pampas Marina till en av årets DI Gaseller. 2013 har även det varit ett bra och expansivt år för Pampas Marina med en mycket positiv utveckling. Vi på Pampas Marina är stolta för nomineringen och vill tacka personalen för ett utmärkt arbete.

Pampas Marina har ökat sin omsättning med 225 % de senaste 3 åren och resultatet med 783 % och ser en fortsatt stark utveckling av verksamheten. Pampas Marina förknippas i första han för varvs och marina verksamhet i Stockholm och Västervik.

En avdelning som har växt stort de senaste åren är Marinentreprenadsidan, som har blivit en stor aktör på ostkusten med stora engagemang vid t.ex. tredje spåret vid Slussen i Stockholm och E 4:s nya sträckning förbi Sundsvall. Även stora och små bärgningsuppdrag och konstruktionsuppdrag tillhör verksamheten.

DI Gasell är ett pris som sedan 2000 årligen delas ut av tidningen Dagens Industri till Sveriges snabbast växande företag. Tidningen arrangerar under hösten gasellfester i varje län och där uppmärksammas de företag som uppfyller kriterierna.

Begreppet gasell myntades på 80-talet av amerikanen David Birch som ansåg att det är mindre, snabbväxande företag som skapar flest nya jobb. Mindre än en procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas gasell.

DI Gasell sponsras av en rad stora företag, exempelvis DHL, Volvo, Vattenfall och Swedbank.