3 december, 2013

USA-premiär för nya Fairline Targa 48 OPEN

På Miami Yacht and Brokerage Show i februari 2014 blir det amerikansk premiär för en helt ny 48-fotare från engelska Fairline Boats. Fairline Targa 48 OPEN är den andra modellen i företagets länge emotsedda nya 48-fotsserie.

Fairline ställer ut i Miami vid sidan av båtbyggare från hela världen. Under mässan förvandlas välkända Collins Avenue till en ”miljondollarsbrygga”, där besökarna kan se lyxbåtar i de mest skiftande storlekar och utföranden.

För Fairlines del är 48-fotarna inte de enda som ställs ut. Även den lyxiga Fairline Targa 62 GT ska finnas med på mässan i februari.

Nya Targa 48 OPEN är en elegant tvåkabinsbåt med dubbelkojer och separata badrum i båda kabinerna. Båtens design följer den senaste trenden med stora sociala utrymmen för gemenskap med vänner och familj, både inne och ute. Den här modellen har dessutom ett elektriskt drivet canvastak som standard plus ett garage i aktern för en jet tender samt höj- och sänkbar badplattform.

Fairline Targa 48 OPEN är försedd med två stycken Volvo Penta IPS och har en egen skrovdesign anpassad för detta.

– Fairline redovisar ett starkt år i USA 2013 och vi förväntar oss att bygga vidare på det under kommande år. Vi ser fram emot lanseringen av Targa 48 OPEN på USA-marknaden och att kunna visa det bästa från brittiska båtbyggare för besökarna, säger Oliver Winbolt, marknadschef på Fairline Boats.