28 november, 2013

Ny stor kupébåt från Nimbus – och en liten 21-fotare

Inför 2014 presenterar Nimbus Boats två nyheter – en stor och en liten båt. På båtmässan Allt för sjön i Älvsjö i mars premiärvisas nya Nimbus 405 Coupé, en uppföljning på företagets framgångsrika coupé-serie. Dessutom visas Nimbus 21 Nova. Totalt erbjuder därmed Nimbus Detta innebär att vi kan erbjuda 15 modeller av Nimbus och Paragon till 2014. Nimbus har en stor efterfrågan på en ”mindre” båt med samma kvalité som företagets övriga båtmodeller.

Pressmeddelande:
Modernt formspråk och design med smart funktionalitet. Nya 405 Coupé är största modellen i Nimbus populära och prisbelönta Coupéserie med “sidewalk”.

Med “sidewalk” däckslayout maximeras gångutrymmet på båtens styrbordssida vilket gör det extra enkelt att kliva av och på båten samt vistas på däck samtidigt som utrymmet i cockpit och ruff är extra generöst.

Nya Nimbus 405 Coupé blir den största båtmodellen i Nimbus Coupéserie som också består av 335 Coupé och 365 Coupé. 405 Coupé bygger på samma koncept som prisbelönade 365 Coupé som utsågs till European Power Boat of the year 2012.

Båten har många likheter med sin lillasyster, men den bjuder också på flera nyheter. Bland annat D-stolpe i ny design med integrerad ventilation, helglasad akterdörr, elektriskt höj-, och sänkbart bord på akterdäck, “svärmorslucka” på akterspegel, ny design på galler till motorrumsventilation med aktivt utblås, pentry i ny design med keramisk gasolhäll och mörk bänkskiva i Corian med mera.

Liksom övriga modeller har 405 Coupé fått ett modernt formspråk, limmade rutor med stor välvd framruta, öppningsbar flushmonterad skjutdörr på styrbordsidan och stort öppningsbart glastak. Den flushmonterade sidodörren ger maximal gångbredd och stor dörröppning samtidigt som dörren blir en integrerad del i designen. Sidodörren ger även möjlighet att styra båten eller lägga till ståendes på utsidan.

De polyuretanlimmade rutorna i överbyggnaden ger, förutom ett modernt utseende, ovanligt hög stabilitet och en mycket tyst salong. Förarplatsen har vidareutvecklats och instrumentbrädan kan bestyckas med två stycken 12 tums plotter sida vid sida. Båten bjuder på ett stort akterdäck som ligger i samma nivå som badbryggan och salongen.

Salongen har stora plana ytor och upplevs som ljus, rymlig och modern men mysig tack vare kombinationen av material på dynor och kuddar. Det gedigna träarbetet i salong och cockpit ger en härlig känsla av hantverk och kvalitet.

Interiören bjuder båten på härlig kvalitet och känsla vad gäller utrymmen och material. Bland annat är skotten tygbeklädda med ljust material som ökar känslan av rymd men som också dämpar ljud. Tre kabiner fördelat på förkabin, med separat ingång till toalett och dusch, samt två sidokabiner med gemensam toalett

Sammantaget är 405 Coupé en modern, solid och funktionellt båt som med mindre miljöpåverkan passar perfekt för ett okomplicerat och njutbart liv till sjöss.
Båten tillverkas i Sverige av Nimbus eget båtbyggeri i Mariestad. Båten lanseras under 2013. Nimbus Coupéserie är marknadens i särklass mest sålda modellserie med över 3 000 producerade båtar genom åren och därigenom en av världens populäraste långfärdsbåtar.

Tekniska fakta
Nimbus 405 Coupé
Längd: 13,24m
Bredd: 3,95 m
Skrovbredd: 3,85 m
Vikt: 8 800 kg
Max personer: 12
CE-kategori: B
Antal bäddar: 6
Bränsletank: 2×500 liter
Färskvattentank: 400 liter
Varmvattentank: 75 liter
Hålltank: 160 liter
Startbatteri: 1x12V 80Ah
Servicebatterier: 7x12V 80Ah
Motoralternativ: Volvo Penta 2xD4-300 221kW (600 hk), Volvo Penta 2xD6-370 272 kW (740 hk)
Info: www.nimbus.se