21 november, 2013

DAME Design Award till Volvo Penta

Volvo Penta vann en DAME Design Award vid branschmässan METS (Marine Equipment Trade Show) i Amsterdam med sitt revolutionerande Glass Cockpit koncept.

Företaget har redan fått bevis för hur innovativ produkten är. Vid branschmässan IBEX i september fick de ett särskilt Innovation Award. På METS vann de kategorin ”Marine electronics and marine related software”.

Det prestigefyllda DAME Design Awards ges till de mest trendstättande produkterna i marinbranschen. Glass Cockpit, som levereras i samarbete med elektroniktillverkaren Garmin, är ett sådant tack vare den för båtbranschen nya tekniken.

– Vi är väldigt glada för att ta emot det prestigefyllda DAME Design Award, säger Stefan Carlsson, vd för Volvo Pentas Europeiska verksamhet.

– Volvo Penta har länge varit känt för sin innovativa teknologi i marinindustrin. Glass Cockpit illustrerar hur vi fortsätter att förändra båtägande genom att göra körning och navigering enklare än någonsin.

Det unika Glass Cockpit System gör att instrumentbrädan är lätt att hålla ren och lätt att använda. Och framförallt – översikten och styrningen av både motor och navigering förbättras och är samlad på ett ställe.

All förarinformation och alla displayer är samlade i Glass Cockpit System som är integrerat med EVC-systemet. Displayerna är lätta att hantera med ny funktion, vilket ger omedelbar kontroll. Det finns sex displayer i två versioner i olika storlekar från 8 till 19 tum.

One look. One touch. One system.
När du startar din båt tänds alla skärmar samtidigt, som på en bil. Alla inställningar som du styr, även dimning av instrumenten, sker både vid rodret och på bryggan samtidigt. Med Glass Cockpit System får du en enhetlig och ergonomisk design – och gränssnitt – för hela instrumentbrädan, med knappar på reglagen och tryckkänslig skärm.

Auto guidance
Denna unika funktion söker i alla relevanta sjökort för att skapa en rutt du kan följa – och undvika grunt vatten, bojar eller andra hinder. Tillsammans med autopiloten visar den inte bara vilken väg du ska ta utan den ser även till att du kommer dit!

Full integrering
Full EVC-funktionalitet innebär att du kan övervaka funktioner som Dynamic Positioning System, interceptorer och autopilot genom displayerna.