19 november, 2013

Simrad presenterar ny serie multifunktionsdisplayer

Simrad presenterar idag sin nya NS-serie av multifunktionsdisplayer – nya Simrad NSS evo2 – på den stora tillbehörsmässan METS i Amsterdam. Detta är, enligt Simrad, en perfekt kombination av intergration, design och prestanda. NSS evo2 kommer med den optimala navigationslösningen för motorbåtar och sportfiskebåtar.

Pressmeddelande:
Simrad NSS evo2 erbjuder ett användarvänligt, ikon-baserat gränssnitt och multitouch för att vara så lättmanövrerat som möjligt. Dess kraftiga processor förser användaren med blixtsnabba kartor, ekolod och nöjesfunktioner. För den seriösa havsfiskaren finns det integrerade ekolodsmöjligheter i NSS evo2 och den har det bredaste tillgängliga utbudet av ekolodstekniker. För motorbåtsägaren finns kompabiliteten med prisvinnande Broadband Radar och flertalet kartleverantörer som ett bra tillval.

Simrad NSS evo2:s navigationssystem med branschledande integrationsmöjligheter och infälld design har den optimala mixen av form, passform och funktion som gör att den passar även de mest medvetna båtägarna.

Med sina paneler i borstat silver eller klassiskt svart, maximeras skärmstorleken på NSS evo2 och ger den ett slimmat, elegant utseende. Den finns i 7 -, 9 -, 12 – och 16-tums widescreen-skärmar. Simrad NSS EVO2 har TouchSensible ™ multi-touchkontroll med ingång för kontrollpanel och vridreglage för precision oavsett väder ute på sjön. Systemet ger snabb och smidig multi-touch tillgång till alla funktioner tack vare en intuitiv meny. Kartbilden kan flyttas, zoomas och personifieras på ett användarvänligt sätt, medan de förinställda lägena av displayen är optimerade för att ses i widescreen oavsett om det är för fiske eller nöjeskörning.

NSS evo2 har en helt integrerad autopilot och en skärm dedikerad för nöjeskörning vilket ger föraren kraftfull navigering och ett oöverträffat utbud av enkla plug-and-play expansionsalternativ. För seriösa sportfiskare har NSS evo2 den bästa inbyggda ekolodstekniken på marknaden – Broadband Sounder, inklusive BSM-1, BSM-2 CHIRP ekolod och StructureScan ® HD.

NSS evo2 är kompatibel med alla Simrads innovativa prestandamoduler, inklusive Broadband4G ™ och 3G ™ Radar, Gofree Wireless WiFi-1, SonarHub ™ Ekolod, SonicHub ® marin ljudserver och mycket mer. Systemet är helt anpassningsbart, båtägare kan koppla ihop upp till sex NSS Evo2 mulitfunktionsskärmar, visa information från motorn och styra enheter via digital switching. Systemet är även utrustat med en HDMI-videoutgång för kompatibla monitorer och videoingång med stöd för mörkerkamera.

Precis som övriga multifunktionsmaskiner i Simrads NS-serie, stöder NSS EVO2 det största utbudet av kartografi-alternativ på marknaden. Kartografi som är kompatibel inkluderar Jeppesen C-Map Max-N diagram, Navionics ® Gold och Platinum, Insight Genesis ™ samt en mängd andra sjökort. Användare av NSS Evo2 kan även navigera med hjälp av två olika diagramtyper samtidigt.

– I och med introduktionen av vår NSS evo2, har varje fritidsbåtägare och sportfiskare tillgång till den ultimata navigationslösningen, säger Leif Ottosson, VD för Navico.

– Den erbjuder oklanderlig hastighet och prestanda samt den mest integrerade navigationsportföljen på marknaden av prisbelönta radar, ekolod och lösningar ämnade för underhållning. NSS evo2 erbjuder bekväm och intuitiv användbarhet, och ser fantastisk på alla styrplatser. ”

Simrads NSS7 evo2 och NSS9 evo2 finns på marknaden från december 2013 och rekommenderat pris är från SEK 13900:- inkl. moms.
NSS12 evo2 och NSS16 evo2 börjar säljas i mars 2014 och rekommenderat pris för de är SEK 35 300:- inkl.moms
NSS evo2 seriens displayer ingår i Simrads Advantage serviceprogram.

Info: www.simrad-yachting.se