19 november, 2013

Ny multitouch seglingskartplotter från B&G

B&G presenterar nu sin nya Zeus2 plotter. Fylld av B&G specifika seglingsfunktioner är Zeus2 utformad för cruising, cruiser/racers och racing båtar. Zeus2 erbjuder förbättrade segelnavigeringsfunktioner som SailTime beräkningar, som visar tid till waypoint, avstånd till waypoint och uppskattad ankomstttid till waypoint med layline beräkningar.

Pressmeddelande:
Navigatörer och cruisingentusiaster, kommer båda att gynnas av förstärkta laylines, som erbjuder möjligheten att visa kryssvinklar på Zeus2, även utan en aktiv waypoint. Med ännu bättre tidvatteberäkning tack vare Navionics aktiva tidvatten och flodinformation kan Zeus2 beräkna tidvatten ännu mer noggrant (Navionics Platinum + krävs för att se denna data).

Zeus2 har också SailSteer, en funktion unik för B&G, som kombinerar viktig seglingdata till en tydlig display. SailSteer funktionen visar Kurs och KÖG, nuvarande Layline, beräknat tidvatten, Sann Vindvinkel Indikator, Rodervinkel Indikator för att nämna några funktioner. Alla data visas i förhållande till båten, så det är snabbt och lätt att relatera till verkligheten.

Zeus2 sticker ut från mängden, med sin multi-touch-skärm och intuitiva menyer. Seglare kan ”pinch zooma” och snabbt bläddra sig igenom navigeringsalternativen. Tack vare dubbla kortplatser så kan navigatörer välja mellan att använda sig av C-MAP ® och/eller Navionics ®, Insight Genesis egengjorda sjökort och/eller NV kartor.

Från den ultrasnabba processorn, som erbjuder sömlösa sjökortsuppdateringar och superskarp grafik, till det bondade glaset och den ljusstarka LED belysningen. Varje tum av Zeus2 är konstruerad för att ge stil och prestanda i de tuffaste av miljöer, både racing och cruising.

Zeus2 integreras sömlöst med segelbåtens nätverk och stödjer Broadband 4G™ Radar, AIS, Czone digitala switching, sensorer, instrument och mycket mer. Perfekt för segalaren som gillar mer att spendera mer tid på vattnet än att läsa manualer. Zeus2 har en mängd alternativ för att förbättra navigeringen och maximera seglingsframgången.

Zeus2 är kompatibel med GoFree trådlösa teknik när det paras ihop med en WIFI-1 modul, så du kan styra och visa kartfunktion, radar och många andra funktioner i Zeus2 via din surfplatya – var du än är ombord. Du kan även visa data på din Smartphone och på så vis ha en plotter i fickan!

Vi är stolta över att välkomna Zeus2 som den senaste medlemmen i den unika B&G seglings-specifika familjen av kartplottrar, navigationsprodukter och instrument. Från SailSteer funktionen till interna tidvattenberäkningar, varje del av Zeus2 har utformats att möta de unika behoven hos en seglare, säger Leif Ottosson, Navicos CEO, moderbolaget till B&G.

Zeus2 kartplottrar kommer att vara tillgänglig från och med våren 2014, Zeus2 7tums börjar på SEK 11 350:-inkl. moms.

Info: www.bandg.se