14 november, 2013

True Heading köper Viamares andel av Seapilot AB

Anders Bergström, delägare och vd för True Heading AB (publ), köper via sitt bolag AETEB Holding AB, Viamares 50-procentiga aktieinnehav i Seapilot AB. Övriga 50 procent ägs sedan tidigare av True Heading, noterat på Aktietorget.

Seapilot, som är den enda navigeringsappen med AIS-data, har snabbt blivit en storsäljare för fritidsbåtägare sedan den lanserades i juli 2011.

Appen har utvecklats av Stockholmradio – expert på VHF och kommunikation till sjöss – och True Heading – expert på AIS och marin navigation. Det gemensamma utvecklingsarbetet har skett i Seapilot AB, som har ägts av Viamare Invest och True Heading.

– Seapilot är en jättebra produkt. Vi och True Heading har haft ett bra samarbete men också olika syn på hur företaget ska drivas. Detta gör att vi båda tycker att det varit bäst att hitta en ny ägarlösning, säger Katarina Nyberg, VD för Viamare Invest.

–Vi kommer nu att vidareutveckla Seapilot mot vår vision att koppla hårdvara och mjukvara ihop till mer servicebaserade tjänster, säger Anders Bergström.