1 november, 2013

Gratis inträde för skandinaver i Hamburg

Kommande helg är det gratis entré för alla skandinaviska besökare på båtmässan i Hamburg. Proffs, amatörer, nybörjare och nyfikna kan återigen få information om aktuella trender och nyheter på temat vattensport. Renommerade hanseboot, den 54:e Internationella båtmässan i Hamburg, äger rum 26 oktober till 3 november. Särskilt för besökare utifrån passar det bra att kombinera ett besök på hanseboot med en snabbvisit i staden med sina många maritima attraktioner.

2013 har hanseboot i Hamburg mottot “Norden i sitt element”. Direkt i närheten av de omtyckta nordeuropeiska havsvattnen och de stora insjövattendragen presenterar ca. 650 utställare från 20 länder båtar och yachter i alla storlekar, prisklasser och all slags utrustning. Utställningsytanär på mer än 75 000 m² i de moderna mässhallarna i centrum av Elbemetropolen. Här finns också information från områdena utrustning och tillbehör, samt maritima tjänster.

Med andra ord visar hanseboot redan den här hösten vad som gäller på och i vattnet säsongen 2014.
Sedan mer än fem decennier lockar den Internationella båtmässan i Hamburg till sig en kunnig publik. Besökarna på mässan inspireras lika mycket av båtspremiärer, expertforum och innovativa nyheter som av det mångsidiga händelse- och infotainmentutbudet där man upplever, är delaktig och får känna på saker och som gör ung och gammal ännu mer förtrogna med vattensportens alla nyanser.

Väcka entusiasm för vattensport
För detta finns i år en egen hall för temat vatten-funsport – exempelvis surfa och kiting. I hall B1 finns även “hanseboot arena“, den stora vattenbassängen med vindmaskin och scen för många framföranden och prova-på-erbjudanden. Hit hör bland annat klassisk jollesegling, att prova den senaste segeltekniken, stand-up-paddling och vattenbollar.

Under alla nio mässdagar äger dessutom demonstationer på temat säkerhet och räddning rum i “hanseboot arena“. Ett riktigt nöje med allvarlig bakgrund är sjöräddningshundarna som uppträder varje dag. Mer information om mässan på www.hanseboot.de.

Upptäcka hanseboot och det maritima Hamburg
Med det speciella paketerbjudandet “Pulserande metropol vid vattnet inklusive mässa” från Hamburg Tourismus GmbH (HHT) kan gäster inte bara uppleva en intressant dag på hanseboot (dagsbiljett).

Från 149 euro per person övernattar de även två gånger i det valda hotellet och stärker sig där med en avkopplande frukost inför turen på mässområdet och genom staden med sina många maritima attraktioner. I paketet ingår även en stadsrundtur i röd dubbeldäckarbuss, en hamn- och en Alsterrundtur, en Hamburg-reseguide i varje rum och för varje gäst ett Hamburg CARD – upptäckarbiljetten för stadens sevärdheter och för gratis åkning med buss och tunnelbana. Därutöver ger fler än 30 restauranger i Hamburg en exklusiv rabatt på 15 % när man visar upp kortet.
Info: www.hamburg-tourism.de/hanseboot

Mer Hamburg:
Det finns fler Hamburg-tips att ladda ner eller direkt på nätet på följande länkar:
Webbsidaför Hamburg Tourismus: www.hamburg-tourismus.de
Hamburg CARD – upptäckarbiljetten: www.hamburg-tourismus.de/card
Hamburg App – kostnadsfri reseguide och audiotour: www.hamburg-tourism.de/app
Hamburg i sociala medier – via YouTube, Twitter, Flickr m.m.: personliga foton och videor, reseupplevelser och insidertips på: www.mein-hamburg.de