24 oktober, 2013

GPS-klocka med ABC-sensorer i helsvart design

Garmin presenterar tactix, en outdoorklocka med högkänslig GPS-mottagare i cool design. Mattsvart metallhölje och lätt buktad lins i mineralglas gör tactix både stilren och tålig. Klockan är fullpackad med högteknologiska funktioner såsom GPS, höjdmätare, barometer och 3-axlad kompass.

Med väl utprövade navigationsfunktioner kan du spara waypoints och rutter och dessutom ta dig tillbaka samma rutt med TracBack®-funktionen. Med extra lång batteritid och vattentäthet ner till 50 meter blir tactix den perfekta följeslagaren vid krävande outdooräventyr.

– Att ha tillgång till all information om lufttryck, höjd och position på armen kan vara mycket värdefullt vid många tillfällen, säger Martin Resch, produktchef för Garmin Outdoor.

– Garmins navigationsteknik i en stilren klocka som du kan lita på i de mest krävande miljöer gör att tactix skiljer sig från andra handledsburna GPS-enheter.

Klarar tuffa påfrestningar: tactix är byggd för att tåla de tuffaste förhållandena. Den har ett hölje av rostfritt stål och en reptålig, konvex lins av mineralglas som minskar reflektioner från solen. LCD-displayen med svart bakgrund och grön belysningen går att läsa av även vid dåliga ljusförhållanden utan att du blir bländad och förstör ditt mörkerseende. Den har en djärv, helsvart design (ram, skärm, knappar och band) som är diskret, men ändå elegant. tactix är vattentät ner till 50 meter, och har en batteritid på upp till 50 timmar i GPS-läge, och fem veckor i klockläge. Grundläggande klockfunktioner inkluderar vibrationslarm, timer, stoppur och klocka som automatiskt ställer om sig till rätt tidszon.

Tydlig vägvisning: tactix har avancerade navigationsfunktioner som ger dig möjlighet att spara waypoints (1000st) och skapa rutter som du sedan kan navigera efter. Du kan även spara vägen du går för att sedan navigera samma väg tillbaka till din utgångspunkt. Denna TracBack-funktion ger dig trygghet vid t.ex. olyckor eller dåliga väderförhållanden. En kompasspil eller ett detaljerat spår visas på skärmen och ger tydlig vägledning. tactix har också en funktion där du kan se din nuvarande position i två olika format på skärmen samtidigt, vilket förenklar navigeringen vid sök- och räddningsaktioner. Med BaseCamp™ och BaseCamp Mobile kan du planera resor och dela äventyr med vänner och familj. tactix har både ANT+™-funktioner och Bluetooth® för trådlös delning av spår, waypoints och rutter med andra kompatibla Garmin-enheter och smartphones. Den kan även användas som fjärrkontroll till Garmins nya VIRB actionkamera.

ABC-sensorer: tactix är utrustad med ABC-sensorer (höjdmätare, barometer och kompass) som förser dig med relevant information i realtid. Barometern hjälper dig förutse väderförändringar genom att visa kortsiktiga trender i lufttrycket och den 3-axliga elektroniska kompassen visar din kurs oavsett om du rör dig eller står still. GPS-mottagaren kalibrerar ABC-sensorerna automatiskt och ställer in rätt tid.

Träningsdata: tactix visar data för löpning och cykling likt Garmins övriga Fitnessprodukter. Info om distans, hastighet, tempo och kalorier hjälper dig att hålla koll på dina framsteg under träningspassen. tactix är kompatibel med Garmins pulsmätare och med fart/kadens-sensor för cykel.

Tactix beräknas vara tillgänglig i november 2013 till ett rekommenderat cirkapris på 4 299 kr.