17 oktober, 2013

Mercury Marine positiva till alkylatbensin

Mercury Marine har varit världsledande inom marin teknik och tillverkning av båtmotorer sedan 1939. Att ett så stort och anrikt företag ser Aspen alkylatbensin som ett alternativ till vanlig bensin, och för att tanka samtliga av sina båtmotorer med, får ses som en stor miljövinst för våra vattendrag, säger Aspen i ett pressmeddelande.

– Detta ger Mercury Marine och deras återförsäljare möjligheten att dra nytta av de stora miljöfördelar det ger att använda Aspen alkylatbensin. Samtidigt öppnar vi nya möjligheter för våra 3 000 befintliga återförsäljare. Det säger Mats Uhrlander, försäljnings- och marknadschef på Aspen.

Tankar man fritidsbåten med vanlig bensin släpps 300 gånger mer föroreningar ut i vattnet jämfört med om man tankar med Aspen alkylatbensin. Med alkylatbensin minskar även utsläppen av farliga kolväten väsentligt.

Men det är inte bara miljömässiga fördelar med att använda alkylatbensin, alkylat är ett effektivare bränsle än vanlig bensin och motorerna hålls renare och startar lättare när det är dags för sjösättning. Hållbarheten är också avsevärt mycket längre jämfört med vanlig bensin och tanken behöver inte tömmas under vintern.