15 oktober, 2013

Lidköpings Båtsnickeri förvärvar Najad

Najadvarvet har fått nya ägare efter konkursen i februari i år. Lidköpings Båtsnickeri AB har tecknat avtal med Runo Gillholm, som köpte konkursboet efter Nord West & Najad AB, gällande förvärv av Najad segelbåtar och till de hörande rättigheterna.

Najad grundades 1971 och har sedan dess producerat över 2 000 segelbåtar. Nu kommer det att bli ytterligare fler. Förvärvet innebär också att produktionen av Najad flyttar hem till Henån på Orust och det varv som ursprungligen byggdes för produktion av Najads båtprogram.

– Det är otroligt roligt att kunna meddela en positiv nyhet på en hårt utsatt båtmarknad i Sverige! Genom köpet av Najad kompletteras vårt befintliga båtprogram med SwedeStar båtar med ett av marknadens kanske mest välrenommerade varumärken, säger Håkan Bengtsson, manager på SwedeStar/Lidköpings Båtsnickeri

Processen med att börja producera Najad påbörjas omedelbart. Ambitionen är att med en kombination av befintliga produktionsresurser i Lidköping och med hjälp av den stora erfarenhet av Najadbåtar som finns i Henån kunna vara på plats med minst en modell redan i januari vid mässan i Düsseldorf.

– Genom köpet finns nu riktigt goda förutsättningar för att bygga en stark och stabil verksamhet med SwedeStar och Najads båtprogram. Köpeskillingen är inte publik men förvärvet finansieras helt med egna medel och vi investerar på lång sikt. Med Najad kommer både stora möjligheter och stort ansvar. Målet är inte att bygga flest båtar utan att bygga bäst båtar. Efter en tid av osäkerhet är Najad nu i hamn, säger Håkan Bengtsson.

Ambitionen är att tillsammans med lokala underleverantörer tillvara ta den goda båtbyggartradition som finns i Sverige för att producera det främsta utbudet av exklusiva serietillverkade segelbåtar.

Info: www.lidkopingsbatsnickeri.se