15 oktober, 2013

Larm som visar vart båten är på väg

Det nya, svenskutvecklade trygghetslarmet SRT 306 är ett enkelt och lättapplicerat mobilt larm för alla värdefulla prylar. Det används enligt försäljaren av både Säpo och försvarsmakten.

Att skaffa ett enkelt larm som håller koll på dina värdefulla ägodelar kan vara en billig investering. SRT 306 kräver ingen krånglig installation, bara programmering, och kan användas vid många olika situationer i livet. Både för övervakning av dina ägodelar, men också som trygghet vid utsatta situationer. SRT 306 är ett multifunktionellt larm för både personer och ägodelar.

SRT 306 har följande funktioner och användningsområden:
• Inbrott – Larmet skickar ut en IR-signal om denna bryts indikerar detta att någon brutit sig in i exempelvis ditt förråd, båt, bil, container eller andra begränsade utrymmen.
• Butikslarm – Larmet är kopplat till en adress. Om larmet aktiveras skickas ett larm direkt till larmcentralen att någon obehörig är inne i lokalen. Inga kablar behöver dras.
• Stöld – Larmet har ett inbyggt geofence som används för att övervaka eller kartlägga ett objekts rörelser eller förflyttningar. En GPS-enhet rapporterar koordinaterna och som i bakomliggande system på karta eller med larm visar om enheten kommit in i eller lämnar området.
• Överfallslarm – Dosan har en stor larmknapp. Med ett tryck får den anslutna larmcentralen information om vem den nödställde är och dess position via GPS-signal. Samtidigt kopplas ett röstsamtal upp och operatören kan höra vd som händer och hur situationen utvecklas. Beroende på händelseförloppet ser operatören till att hjälpinsatsen kommer.
• Man down-funktion – Om personen hamnar i en liggande position kan ett larm skickas automatiskt efter en förutbestämd tidsperiod. Om någon ex jobbar i skogen och får ett träd över sig eller en äldre person ramlar i hemmet och inte klarar att komma upp.
• Call Button – här förprogrammeras ett telefonnummer till t ex en familjemedlem eller kollega som automatiskt ringer upp. I mindre kritiska situationer som inte kräver larmsignal.

Pris 7 375 kr.

Info: www.crel.se