30 september, 2013

Priset halveras på skärgårdstrafik under lågsäsong

Imorgon tisdag halveras taxan på Waxholmsbolagets enkelbiljetter. Syftet med de halverade priserna är att uppmuntra fler människor att besöka skärgården under lågsäsong. Fler besökare under hela året är viktigt för att skärgårdssamhällena ska överleva, säger Gustav Hemming (C).

Centerpartiet fick i landstingets budgetförhandlingar i våras igenom en satsning som innebär att taxan för Waxholmsbolagets enkelbiljetter halveras under lågsäsong. Biljetterna säljs alltså för halva priset på Waxholmsbolagets samtliga linjer i skärgården under försöket som pågår mellan 1 oktober 2013 till 31 mars 2014.

– Att förlänga säsongen är helt avgörande för att värdshus, skärgårdsguider och andra besöksföretag ska kunna investera, och skapa fler jobb. Med lägre biljettpris under lågsäsong hoppas vi kunna bidra till fler besökare höst, vinter och vår, säger, Gustav Hemming (C).

– Stockholms skärgård är fantastisk. Inte bara i juli utan också en sen dag i oktober när solen skiner eller i februari när Kanholmsfjärden ligger täckt med snö. Nu hoppas vi att fler stockholmare tar chansen att besöka skärgården, säger Gustav Hemming (C).