19 december, 2014

Program för Äventyrsseglingar till 2018

Sjösport Charter Långedrag har släppt programmet för äventyrsseglingar till och med våren 2018. Hela programmet finns att ladda ner från företagets hemsida.

– En del av våra äventyrsseglingar är ganska långa och kräver planering och framförhållning för de som vill segla med oss. Normalt har vi jobbat med en säsong i taget men när vi nu lagt en plan för lite längre seglingar de närmaste åren kände vi ett behov av att ge kunderna en chans att också börja planera, säger Anders Svedberg.

Redan nästa år står till exempel Svalbard på programmet. Seglingen till Svalbard tur och retur beräknas ta sex veckor och delas upp i två treveckorsetapper. 2016 blir det bland annat en segling till och runt Skottland med besök på whiskydestillerier. 2017 ska Celeste delta i Fastnet Race för att därefter i etapper ta sig till Kanarieöarna via Portugal och Madeira för att avsluta året med att segla ARC till Västindien. Efter några månader med sol och badseglingar återvänder Celeste till Sverige på våren 2018.

Alla äventyrsseglingar genomförs med s/y Celeste of Solent, en Farr 65r som är byggd och säkerhetsklassad för att gå på alla hav med betalande gäster. För vanlig charter tar hon 20 gäster men på havsseglingarna så begränsas deltagandet till tolv personer plus besättning. 2–3 ordinarie besättning ingår alltid och samtliga har lång erfarenhet med Master of Yacht-behörighet.

– På de här seglingarna vill vi ge alla som drömmer om långsegling en chans att uppleva detta och dessutom på en stor och trygg havsseglare som inemellan kan nå farter på över 15 knop, säger Anders Svedberg.

Sjösport Charter tog 2013 över före detta Sjösportskolans charterverksamhet som funnits i Långedrag, Göteborg, sedan 1967. Sjösportskolan heter numera Sjöklar Kustakademi och är ett rent utbildningsföretag.

Info: http://www.sjosportcharter.se/nyheter/aeventyrsprogram-2015-2018/