13 augusti, 2013

Fler premiärer på Öppna Varv

Öppna Varv på Orust bjuder i år på flera olika premiärer av både segel- och motorbåtar. Från franska Allure och Boréal kommer de här två stöddiga segelbåtana.

Pressmedelande:

Franska Allures Yachting har nu sjösatt sin nya Allures 39.9. Ett helt nytt skrov i aluminium med dubbla roder och centerbord i NACA-profil designat av Berret Racoupeau www.berret-racoupeau.com .

Allures 39.9 uppfyller högt ställda krav för tur- och långfärdssegling med fokus på bekväm hantering och praktisk planlösning under lång segling och boende ombord.

Designen av inredningen är medvetet valt med horisontellt linjespel för att förstärka bredd och rymd. Endast brutet av stående ljusventiler som ger ett annorlunda ljusinsläpp i salongen.

Allures 39.9 är redan nominerad till European Boat of the Year 2014 i klassen “Family Cruisers”.

Foto: Allures 39.9, foto Bente Myhre.
Huvuddata:
Löa:12,65m, skrovlängd:12,24m, B:4,15m, D1:1,00m, D2:2,70m
Info: http://www.langemaritime.se/baater/allures-399/

För mycket krävande förhållanden och annorlunda upplevelser är Boréal 44 båten som möjliggör spännande seglingar. Aluminiumskrovet ger styrka och säkerhet. Skrovet blir opåverkat av is och kyla. Centerbordet ger flexibilitet och trim-möjligheter. Bekväm navigering i ombonat och uppvärmt doghouse.

Planlösningen med däcksalong och doghouse ger mycket god sikt runt om utan att behöva gå upp i cockpit under kalla förhållanden. Mycket stor stuv under akterdäck med däckslucka “typ lastlucka” gör att både mycket och skrymmande utrustning kan tas ombord.

Foto: Boréal 44, foto Boréal.
Huvuddata:
Löa:13,80m, skrovlängd:13,29m, B:4,30m, D1:1,02m, D2:2,48
Info: http://www.langemaritime.se/baater/boreal-44/

Info: www.langemaritime.se