9 augusti, 2013

Sweboats flytande båtmässor populära i båtbranschen

Trots tuffa tider i båtbranschen är det god uppslutning på Sweboats kommande flytande båtmässor, Öppna Varv på Orust och Allt på Sjön i Gustavsberg.

Den 23 till 25 augusti går Öppna Varv på Orust av stapeln för 18:e gången. Som tidigare år hålls den stora delen av mässan i Ellös hos Hallberg-Rassy men även Bavia Yacht i Henån och Malö Yachts i Kungsviken är med på respektive hemmaplan.

Däremot blir det inget i år på Vindön hos Nord West & Najad på grund av rådande omständigheter. I dagsläget är det totalt cirka 120 båtar bokade att jämföra med 130 båtar ifjol. På tillbehörssidan är det som tidigare år fulltecknat sedan länge med cirka 85 utställare på plats.

”Vi är glada över att trots läget i branschen kunna visa upp så många båtar och även att vi i år kommer att komplettera mässan med mindre motorbåtar som vi tidigare saknat. Det visas även ca 20 världs- eller Sverigepremiärer vilket är extra roligt” säger Patric Boren, projektledare på Sweboat.

Veckan efter är det treårsjubileum för Allt på Sjön i Gustavsberg den 30 augusti till 1 september. Mycket kommer att vara sig likt från ifjol med cirka 230 båtar i vattnet och på land och cirka 80 tillbehörsutställare. ”Även här kommer det att visas många helt nya båtar på marknaden, i dagsläget cirka 25 stycken” fortsätter Patric som även berättar att han beställt vackert väder till båda helgerna!

Båda mässorna håller öppet 10-18 alla dagar och det är som vanligt fri entré och parkering.

Mer information finns på www.oppnavarv.nu och www.alltpasjon.nu.