3 juli, 2013

På fredag invigs Hallands första snorkelled

Upptäck livet under vatten på Hallands första snorkelled. Längs den 200 meter långa slingan i Svärjarehålan i Tylösand kan du få mer kunskap om kustens djur och natur genom tio olika undervattenskyltar.

På fredag invigs snorkelleden i Svärjarehålan. Kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf inviger leden klockan 10.30 och premiärsnorklar sedan leden. Mellan klockan 10-14 kan du också testa leden, lära dig hur man snorklar av Halmstads dykarskola och om djur och växter som finns i havet.

Vad är en snorklingsled?
En snorkelled fungerar som en naturstig under vattnet. Du följer en utmärkt led och möts med jämna mellanrum av informationstavlor under vattnet som beskriver det marina växt-och djurlivet omkring dig.

Varför Svärjarehålan?
Tanken med att anlägga den i Svärjarehålan är att både badplatsen är välkänd och redan är en lättillgänglig plats för alla, även för personer med funktionsnedsättningar.

Samarbetsprojekt och ideellt arbete
Snorkelleden är resultatet av ett samarbetsprojekt mellan Halmstads naturskyddsförening, Halmstads kommun och Halmstads dykarskola. Leden har finansierats av LONA-bidrag (Lokala Naturvårdssatsningen), Halmstads naturskyddsförening, Halmstads kommun och med hjälp av hundratals timmar ideellt arbete.