1 juli, 2013

Unga talanger öppnade starkt på Marstrand

– Ferrarese och Sylvan imponerade under första dagen Stena Match Cup Sweden är igång och under dagens första seglingar har flera svenskar visat att formen är på topp inför tävlingen på hemmaplan. Både Caroline Sylvan och Anna Kjellberg har vunnit viktiga matcher under dagen och Johnie Berntsson är den enda som hittills lyckats slå den unga italienaren Simone Ferrarese.

Årets stora seglarfest på Marstrand fortsätter och idag gick det första startskottet i Stena Match Cup Sweden 2013. Det har blåst lätta vindar på upp till fem sekundmeter på seglingsarenan men i tävlingen satte kampen om poängen full fart direkt. Italienaren Simone Ferrarese, 25 år, har imponerat stort under dagen och inte ens den regerande världsmästaren Ian Williams kunde stoppa honom.

– Vi hade en bra dag med fyra vinster och en förlust och vann flera tuffa matcher. Mot Williams fick vi en riktigt bra start och kunde sedan kontrollera matchen hela vägen in i mål även om han försökte utmana. Vi ser fram emot att fortsätta segla imorgon och vi tycker mycket om att vara tillbaks på Marstrand, säger Simone Ferrarese.

I damtävlingen öppnade Caroline Sylvan, 25 år, med att besegra Lotte Meldgaard Pedersen som nyligen vann världscuptävlingen Danish Open. Sylvan ligger nu i delad ledning på två poäng tillsammans med Anna Kjellberg och Lotte Meldgaard Pedersen.

– Vi har haft väldigt roligt, det känns som att vi är snabba och att arbetet ombord fungerar bra. Det var riktigt kul att slå Lotte som är en duktig och meriterad seglare, mot henne hittade vi rätt i vindskiften och seglade riktigt bra, säger Caroline Sylvan.

Damlagen kommer att mötas i en dubbel Round Robin där de möts två gånger och Amerikanskan Stephanie Roble ger sig in i tävlingen imorgon.

Matchen mot Ferrarese är den enda förlusten för Ian Williams under dagen och han leder just nu herrtävlingen på fem poäng. Björn Hansen fick en vinst och två förluster idag och tappade även poäng i sin sista match mot Staffan Lindberg. Den regerande mästarna i Stena Match Cup Sweden har dock fortfarande många tillfällen att hämtaupp avståndet till lagen i toppen av tabellen. För Johnie Berntsson har tävlingen börjat bättre och han är just nu den enda som slagit Simone Ferrarese.

Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy 2013

Anna Kjellberg (SVE)
 2p
Caroline Sylvan (SVE)
 2p
Lotte Meldgaard (DEN) 2p
Anna Kjellgren (SVE)
 0p
Stephanie Roble (USA)
 op

Stena Match Cup Sweden 2013 Open Class:


Ian Williams (GBR)

5p
Phil Robertson (NZL)

4p
Simone Ferrarese (ITA)
 4p
Johnie Berntsson (SVE)

3p
Taylor Canfied (USA)

2p
Mathieu Richard (FRA) 

2p
Adam Minoprio (NZL)

2p
Björn Hansen (SVE)

1p
Keith Swinton (AUS)

1p
Pierre-Antoine Morvan (FRA)

1p
Staffan Lindberg (FIN)
1p
Henrik Eyermann (SVE) 0pBrödtext

Info: www.stenamatchcupsweden.se

Foto: Dan Ljungsvik.