18 juni, 2013

Fairline visar ny Squadron 48

Engelska Fairline Boats har en helt ny flybridgebåt på gång i storleksklassen under 50 50 fot. Nyheten ska presenteras senare i år och den kommer att heta Fairline Squadron 48.

De engelska båtvarven bygger av tradition ganska stora båtar även med flybridge., så även Fairline, vars nya Squadron 48 blir de näst minsta i en serie som består av fem modeller på 42 till 78 fot.

Den nya båten är egentligen 49 fot om man räknar med badbrygga och peke. Trots att den ”bara” är knappt 15 m lång har den samma kännetecken som sina större syskon med bland annat stora fönsterpartier, som trots att de är mörkt tonade ändå släpper in gott om ljus i båten.

Fairline Squadron 48 kommer att erbjudas med två eller tre kabiner beroende på kundens önskemål. Även i övrigt kan köparen påverka inredningen på många olika sätt.

Pentryt är placerat på nedre däck, vilket ger maximalt utrymme i salongen. Troligen lagar ägarna av båtar som den här ganska lite mat ombord varför det är viktigare med stora gemenskapsytor än ett rejält pentry.

Flybridgen är väl tilltagen med fyra sittplatser i färdriktningen samt en stor L-soffa som även kan användas som solsäng.

Som standard utrustas den nya båten med två stycken dieselmotorer från Volvo Penta, D6-435 med IPS600 på totalt 870 hk.

Info: www.fairline.com