14 juni, 2013

”Sveriges Snyggaste Bil 2013” innan Fri Fart i Ronnebyån

I en riksomfattande uttagning kommer tio av landets snyggaste bilar till Ronneby Brunnspark och finalen i ”Sveriges Snyggaste Bil 2013.” För den traditionella skönhetstävlingen för bilar, som arrangeras av Förlags AB Albinsson & Sjöberg för 38:e året i följd, förläggs finalen ännu en gång till Nostalgia Festival i Ronneby den 29 juni. Festivalen fortsätter dagen därpå genom Fri fart i Ronnebyån med klassiska racerbåtar.

– Bland flera hundra anmälda bilar har juryn tagit ut tio finalister genom omröstning på sverigessnyggastebil.se samt i Bilsport Classic Magazine. Under själva festivalen avgörs sedan vilken bil som erövrar den prestigefyllda titeln, säger projektledaren Magnus Karlsson.

Det är femte gången finalen, som alternerar runt i landet, avgörs i Ronneby. Förra året vanns tävlingen av Peter Fredriksson från Kode med sin Cadillac från 1947.

De främsta i tävlingen kommer att gå vidare till finalen i ”Skandinavias Flotteste Bil” på Oslo Motor Show i slutet av oktober där de snyggaste bilarna från Sverige, Norge och Danmark tävlar.