12 juni, 2013

Säkrare på sjön med unik mastreflex

Mastreflexen består av en folie som är både fluorescerande och reflekterande – 3M Diamond Grade. Det är en sjösäkerhetsprodukt som gör båten mer synlig dygnet runt i nödlägen och i sjögång upp till 60 graders lutning.

Martin Hassellöv, arbetar med ett kommunikationsprojekt om havsmiljöfrågor och har utrustat sin segelbåt – en Challenge 67 – med en mast- och bomreflex:
– Mastreflexen är väldigt enkel att montera, till skillnad från att måla med fluorescerande färger. Till båtens mast på 26 m användes tre mastreflexer.

Challenge 67:orna är designade för optimal sjösäkerhet med god radar visibilitet. Mastreflex™ ökar sjösäkerheten visuellt.

Produktfakta
Mastreflex™ kan användas som masttoppsreflex och/eller appliceras på bommen. Reflexen är tvåfärgad: rödorange och vit. Format: 500 x 200 mm. Förpackningen innehåller monteringsanvisning, skalpell, rengöringsservetter och monteringsskrapa.

Mastreflex™ är utvecklad av Systemtext, men är också ett resultat av det fördjupade samarbetet mellan Systemtext och 3M, vars folie används.

Produkten finns att köpa i Systemtexts webbutik eller genom återförsäljare, som finns omnämnda här http://www.systemtext.se/produkter/mastreflex/http://