11 juni, 2013

Hitta rätt laddare med app från CTEK

Nu blir det lättare att vårda båtbatterierna och hitta rätt laddare för ändamålet med en ny app från CTEK. Utöver produktguiden får man en överskådlig presentation och ingående beskrivning av alla laddare och med hjälp av en gps-funktion visas närmaste butik där man kan köpa den laddare man behöver.

CTEKs app är utvecklad för att hjälpa konsumenter bli medvetna om vikten av att vårda sina fordonsbatterier. I takt med att fordonstekniken utvecklas, t.ex. START- och STOPP- teknologin, är det inte alltid så lätt att veta vilken typ av laddare som behövs. På marknaden finns det dessutom en uppsjö av batteriladdare för olika ändamål att välja på. CTEKs app är ett försök att hjälpa konsumenten i sitt laddarval.

− Tanken var att ta fram appen som ett säljstöd främst för distributörer och återförsäljare. Men det är så många som har visat intresse så nu utvecklar vi den ytterligare och gör den mer användbar även för konsumenter, säger Katariina Stahl, Sälj- och Marknadsdirektör på CTEK.

Att ha en batteriladdare hemma blir allt viktigare, dels med tanke på miljön, dels i takt med fordonsutvecklingen.

− Vi går mot ett samhälle som blir allt mer strömberoende när det gäller fordon och även våra fritidsintressen. Något inte många känner till är att batteriet håller längre om man laddar det regelbundet, vilket ger en direkt miljövinst samtidigt som det är ekonomiskt. För varje batteri som inte slängs på tippen besparas miljön, säger Katariina Stahl.

Fakta om CTEK:s app
• Guide för att hjälpa användaren hitta rätt batteriladdare
• GPS-funktion som guidar till närmaste återförsäljare
• Manualer och produktblad på drygt 20 språk till 20 olika laddare, batteritestare och olika tillbehör – till moped, motorcyklar, alla sorters bilar och bussar, traktorer, gräsklippare, båtar och mycket mer
• Möjlighet att ladda ner, skicka och skriva ut produktbladen direkt från appen
• Appen är tillgänglig för nedladdning i 40 länder runt om i världen
• Information om CTEK som företag
• Tillgänglig för iPhone och iPad idag, en version för Android utvecklas nu och lanseras i höst
• Appen är gratis och hittas på App Store genom att söka på ”CTEK”

Info: www.ctek.com